Kelio-Nederland-BV
GLOBAL WORK-LIFE SOLUTIONS

Blog

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.

Het bijhouden van de uren kan op verschillende manieren. Wanneer medewerkers een vast contract hebben, is dit vrij eenvoudig. Maar wat als de uren per project geboekt moeten worden, bijvoorbeeld als input voor de facturatie? In dit blog laten we zien hoe u eenvoudig de uren van taken en projecten correct bij kunt houden.

U zoekt een manier om het personeel efficiënt in te plannen. Dit kunt u doen aan de hand van een strategische personeelsplanning tool (SPP). Wat deze tool is, wat de voordelen zijn en wat deze tool voor uw organisatie betekent, ontdekt u in dit blog.

De capaciteit van uw medewerkers optimaal benutten om de productiviteit te bevorderen. Dat klinkt ideaal. Dit bewerkstelligt u door middel van resource planning. Hiermee houdt u tijdens de planning rekening met de functies en competenties van medewerkers. In dit blog leggen we daarom uit hoe u de optimale resource planning maakt en uw personeel zo effectief mogelijk inzet.

Overuren berekenen komt voor in elke organisatie. In theorie werken medewerkers volgens de afgesproken uren, maar in de praktijk wijst zich dat anders uit. Het kan voorkomen dat medewerkers doorwerken aan een project, omdat het nog niet af is. Hoe berekent u dan eenvoudig de overuren en zorgt u voor de correcte uitbetaling? Dat ontdekt u in dit blog.

Administratieve handelingen kosten veel tijd. Veel van deze taken kan de HR-afdeling terugleggen bij medewerkers. Dit valt onder employee self service. Medewerkers zorgen hiermee voor de eigen gegevens. Dit scheelt de HR veel tijd en geeft medewerkers meer autonomie. Denkt u er ook over na om gebruik te maken van een self service systeem voor uw personeel? In dit blog geven we u de 8 voordelen.

Het rooster maakt de kern van de personeelsplanning. Hierin wordt afgestemd welke medewerkers op welke dagen aanwezig zijn op de werkvloer. Omdat er tegenwoordig ook rekening gehouden moet worden met thuiswerkers en flexibele werktijden, is een eenvoudig aanpasbaar rooster gewenst. Veel bedrijven maken het rooster nog altijd in Excel. Maar is Excel hier nog wel de juiste tool voor? Dat onderzoeken we in dit blog.

De voordelen van werktijdregistratie

Werktijdregistratie wordt gebruikt voor uw urenmanagement. Zo kunt u geautomatiseerd bijhouden hoeveel uren uw personeel gewerkt heeft. Met moderne registratie software is het overzicht van gewerkte uren meer dan alleen aanwezigheidscontrole. Naast het registreren van deze uren middels in- en uitklokken van medewerkers, kunt u de registratie ook toepassen voor toegangscontrole, personeels- en capaciteitsplanning en orderregistratie. Wat de voordelen van werktijdregistratie zijn, zetten we in dit blog voor u uiteen.

Toegangssysteem met druppel: overzichtelijk en veilig

Het geldt voor elk bedrijf: niet iedereen mag zomaar toegang krijgen tot uw bedrijfspand. Om de toegang voor zowel medewerkers als bezoekers te reguleren, zijn er verschillende manieren om uw bedrijfspand te beveiligen. Eén van die methoden is een toegangssysteem met druppel. In dit blog gaan we in op wat dit systeem is en hoe het voor uw organisatie werkt.