• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Positieve bedrijfscultuur door een goede personeelsplanning?
Positieve bedrijfscultuur door een goede personeelsplanning?

Een goede personeelsplanning levert veel voordelen op voor de organisatie, zo heeft het ook een positief effect op de bedrijfscultuur van een organisatie. Met een goede personeelsplanning realiseert u dus een hogere medewerkerstevredenheid, wat ze dan ook uitstralen! In dit blog vertellen we u meer over de voordelen van een positieve bedrijfscultuur.

Bedrijfscultuur als belangrijke factor

Een goede bedrijfscultuur binnen de organisatie is van groot belang. Cultuur is namelijk een van de belangrijkste factoren binnen uw organisatie, wat effect heeft op de tevredenheid van uw medewerkers. Uw medewerkers werken namelijk prettiger binnen een cultuur wat goed aanvoelt. Een hoge tevredenheid resulteert in een hoge betrokkenheid van uw medewerkers. Een van de factoren die effect hebben op de bedrijfscultuur, is een goede personeelsplanning.

Productiviteit verhogen door tevreden medewerkers

Als u een personeelsplanning maakt op basis van de behoeftes en wensen van uw medewerkers wordt de productiviteit verhoogd. De planning is immers precies afgesteld op de voorkeuren van de medewerkers, zij werken daarom in ideale omstandigheden. Doordat u luistert naar de wensen en behoeften van uw personeel, kunnen zij bijvoorbeeld uw klanten beter van dienst zijn. U creëert met de juiste personeelsplanning een klantvriendelijke en personeelsvriendelijke bedrijfscultuur.

Onze Kelio Pro software oplossing biedt u de mogelijkheid gemakkelijk alle voorziene afwezigheden in te voeren in de software. Zo heeft u in één overzicht wie er wanneer is, is de bezetting altijd up-to-date én worden de verlofuren gemakkelijk bijgehouden. Medewerkers geven zo niet alleen hun voorkeuren aan in de planning, ze kunnen gemakkelijk zelf hun verlofdagen aanvragen, waarvan iedereen real-time op de hoogte is.

Een goede planning resulteert in positieve bedrijfscultuur

Bij een goede personeelsplanning kunnen de problemen over het ruilen van uren of het doorgeven van verlofdagen voorkomen worden. Wanneer u gebruik maakt van een planningssoftwaresysteem is de discussie over de vakantie- en/of verlofdagen verleden tijd. Een planning die gerealiseerd is met de voorkeuren van de medewerkers in acht genomen, resulteert in gemotiveerde medewerkers. En dit resulteert in een positieve bedrijfscultuur in de organisatie!

Met de modules Kelio Planning en Kelio Planning Plus van de Kelio Pro software maakt u gemakkelijk en snel een personeelsplanning voor uw organisatie. Met een overzicht dat weergegeven kan worden per uur, dag, maand of gekozen periode kunt u gemakkelijk het overzicht behouden binnen uw organisatie. Zowel door managers als door medewerkers. Met het tijdregistratiesysteem erachter worden de uren van uw medewerkers optimaal benut! En tevreden medewerkers hebben positieve effecten op de bedrijfscultuur.

Wilt u meer weten over onze planningsoplossing of tijdregistratiesysteem?
Neem dan contact met ons op en wij kunnen u helpen!

NEEM CONTACT OP

Blog delen