• Home
 • Oplossingen
 • E-HRM
 • HRM Software
 

HRM Software

Introductie tot HRM Software

HRM verschuift: waar een HR-functie vroeger altijd over administratieve taken ging, gaat het vandaag de dag steeds meer over strategie. De ontwikkeling van HR Software speelt hierin een essentiële rol.

HRM Software helpt HR-afdelingen bij het beheren en automatiseren van allerlei taken: van het personeelsbestand, salarisadministratie en werving tot opleidingen en werknemerstevredenheid. Zo hebben HR-medewerkers de ruimte en tijd om zich te buigen over strategisch HR-beleid.

E-HRMONZE REFERENTIES

Waarom HR Software?

Waarom HR Software?

Tegenwoordig wordt steeds meer verwacht van HR-afdelingen: naast de administratieve werkzaamheden en het beheren van het personeelsbestand wordt een strategische personeelsplanning steeds belangrijker. Ook het thema werkgeluk krijgt steeds meer prioriteit en dan moet u ook nog op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot HRM.

HR Software helpt niet alleen om een aantal HR-processen te automatiseren, maar biedt ook heel handige tools die inzicht geven in personeelsgegevens en resultaten. Zo kunt u de HR-strategie ook nog eens continu blijven optimaliseren.

Evolutie HRM Software

Waar HRM vroeger vooral iets was voor grote bedrijven, is het zo langzamerhand onderdeel geworden van ieder bedrijf. Met werkgeluk als belangrijk thema is het voor bedrijven belangrijk om tijd te stoppen in het welzijn van het personeel en het blijven verbeteren van de werknemerstevredenheid. Onze HRM Software groeit met deze evolutie mee: het ontwikkelt zich doorlopend en nieuwe functies en technieken worden aan de software toegevoegd.

Selectiecriteria voor HRM Software

Selectiecriteria voor HRM Software

Wanneer u heeft besloten om HRM Software te implementeren bij uw bedrijf, bent u er nog niet. Er is een enorme keuze aan HR Software en het is belangrijk om goed te onderzoeken welke software het beste bij de eisen en wensen van uw bedrijf past.

Hoe kiest u de juiste HRM Software voor uw organisatie? Bij Kelio stellen wij ons in ieder geval de volgende vragen om aan uw HRM behoefte te voldoen:

 • Welke wensen en eisen heeft uw bedrijf en in hoeverre sluiten de functionaliteiten van de Kelio HRM Software hierop aan?
 • In hoeverre is het mogelijk om de HR Software aan te passen aan de specifieke eisen van het bedrijf? De Kelio HRM software kan op maat worden gemaakt.
 • Heeft u bestaande HR-systemen waar u geen afscheid van wilt nemen? In dat geval: onze HRM Software valt te integreren met diverse systemen.
 • Hoe gebruiksvriendelijk is de software? Het systeem moet voor alle medewerkers makkelijk te begrijpen én ook te gebruiken zijn.
 • Hoe is de mobiele toegankelijkheid van de software? De Kelio HR software kan door iedereen, op elk apparaat, op ieder moment worden gebruikt.
Functionaliteiten van HRM Software
 

Functionaliteiten van HRM Software

De Kelio HR Software heeft tal van functionaliteiten en dat worden er nog steeds meer omdat de software steeds doorontwikkeld wordt. Een aantal van onze functionaliteiten die essentieel zijn voor elk bedrijf:

 • Employee Selfservice. Medewerkers kunnen zo zelf hun persoonlijke gegevens beheren en bijwerken. Dit verbetert de efficiëntie: het bespaart tijd en de kans op fouten wordt kleiner. Ook bevordert het de betrokkenheid en transparantie binnen je organisatie.
 • Mobiele toegang. Alle medewerkers moeten te allen tijde bij de software kunnen: 24/7, op elke locatie, op elk mobiel apparaat. Zo wordt het gebruik ervan zo makkelijk en prettig mogelijk voor iedereen.
 • Digitaal personeelsdossier. Het dossier bevat alle informatie over een werknemer: alle afspraken met betrekking tot functie, salaris, verlof, ziekte, en alle informatie over prestaties, hoe de werknemer zich ontwikkelt en functioneert. Met de software blijven de gegevens actueel en voldoet het personeelsdossier volledig aan de AVG.
 • Contractbeheer. Hierin worden alle contracten en afspraken daarover vastgelegd. Met de software heeft u alle lopende contracten in één overzicht en dus altijd zicht op prestaties, opzegtermijnen en andere afspraken.
 • Deze functionaliteiten vormen de basis voor de HRM oplossing van Kelio.
Implementatie en integratie

Implementatie en integratie

Na het bepalen van de vereiste functionaliteiten en het kiezen van ons HRM softwarepakket, is het tijd voor de volgende stap: het implementeren van de HR Software bij uw bedrijf en het integreren van de software met andere bedrijfssystemen.

Implementatie HRM Systeem

Het verloop van de implementatie hangt af van verschillende factoren. De volgende tips kunnen helpen om de implementatie soepel te laten verlopen en te laten slagen:

 1. Creëer draagvlak. Betrek medewerkers vanaf het begin van het implementatieproces. Geef ze de kans om input te leveren en hun wensen en behoeften aan te geven. Communiceer duidelijk over te verwachten veranderingen. Dat alles verhoogt de kans van slagen.
 2. Stel een concreet implementatieplan op. Maak een gedetailleerde planning met duidelijke mijlpalen en belangrijke beslismomenten. Houd daarin rekening met de beschikbaarheid van de leverancier, maar ook met die van de medewerkers: hoeveel mankracht is er nodig voor de implementatie?
 3. Zorg voor goede ondersteuning en begeleiding. Een goede softwareleverancier begeleid u door het implementatieproces heen. Biedt daarnaast de medewerkers een gebruikerstraining, bijvoorbeeld in de vorm van een e-learning.

Integratie HRM Systeem

Als u nog gebruikt maakt van andere bedrijfssystemen, staat u voor de keuze om de HRM Software hier wel of niet mee te integreren. Het voordeel van integratie is dat u alle zaken in één systeem vastlegt. Daardoor houdt u overzicht, maakt u minder kans op fouten en het kost minder tijd.

Maar wanneer uw bedrijf specifieke eisen of wensen heeft voor de HR Software, kan specifieke HRM Software interessanter zijn. Die software is vanuit HRM perspectief ontwikkeld, voor HR-processen en vaak uitgebreider en meer gespecialiseerd. Maak een goed overwogen beslissen voor de integratie van HRM Software in uw bedrijf.

Voordelen van automatisering met Kelio HRM Software

Voordelen van automatisering met Kelio HRM Software

Automatisering van uw HR-processen met de Kelio HR software biedt verschillende voordelen. Neem bijvoorbeeld de volgende:

 1. Meer nauwkeurigheid en consistentie en dus minder fouten in de HR-processen.
 2. Sneller inspelen op ontwikkelingen en behoeften van medewerkers.
 3. Alles op één plek, waardoor u altijd overzicht houdt, inzicht heeft en sneller beslissingen kunt maken.
 4. Kosten- en tijdsbesparing door onder andere het automatiseren van werving en selectie en onboarding.
 5. Meer tijd voor strategische taken en daarmee het verbeteren van alle HR-processen.
Toekomst van HRM Software
 

Toekomst van HRM Software

De komende jaren zal management Software alleen nog maar belangrijker worden. De nadruk zal hierin komen te liggen op het ontzorgen van HR-manager en HR-afdeling: managers en medewerkers moeten zoveel mogelijk zelf kunnen regelen via self service en manager self service. Efficiënt werken wordt steeds belangrijker en de software moet ervoor zorgen dat HR-medewerkers zich kunnen focussen op belangrijkere zaken.

Data-driven

Naast ontzorgen, zal data-driven ook een belangrijke eigenschap zijn in de HRM Software van de toekomst. HRM Software zorgt voor uitgebreide analyses met kant-en-klare rapportages met de benodigde informatie. Op basis van data kunnen belangrijke beslissingen worden genomen.

 
Kelio HRM Software

Kelio HRM Software

De Kelio HR Software is onderdeel van de gehele Kelio Software, bestaande uit onder andere software voor personeelsadministratie, onboarding en employee self service.

Onze software bestaat uit alle essentiële functionaliteiten en biedt daarnaast veel flexibiliteit en mogelijkheden om de software op maat te maken voor uw bedrijf. Onze HRM Software is eenvoudig te integreren in andere bedrijfssystemen en onze consultants begeleiden je door het volledige implementatieproces.

HRM Software is de toekomst

HRM Software is de toekomst

De ontwikkeling van HR Software speelt een essentiële rol in de toekomst van HR: HR Software automatiseert administratieve taken, voorkomt stapels formulieren en geeft HR-medewerkers de ruimte om zich te focussen op de belangrijke HR-zaken van vandaag de dag.

Het kiezen van het juiste HRM systeem voor uw bedrijf levert tal van voordelen op: efficiëntie, tijd- en kostenbesparing, optimalisatie van alle HR-processen. Met onze HRM Software bent u goed voorbereid op de HR-toekomst.