Werk efficiënter met digitale verlofregistratie

Medewerkers horen zich zo min mogelijk bezig te houden met administratieve zaken, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen focussen op hun daadwerkelijk uit te voeren taken. Denk hierbij aan het aanvragen van verlof door middel van verlofbriefjes, een taak waar medewerkers het liefste zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn, maar wat wel goed geregistreerd moet worden binnen uw organisatie. Digitale registratie van verlof is een logische stap in het verbeteren van dit proces. Het grootste voordeel wat digitale verlofregistratie oplevert is het inzicht wat u en uw medewerkers krijgen, altijd en overal de meest actuele informatie bij de hand.

Online verlofregistratie

Het handmatig aanvragen van verlof met verlofbriefjes is niet alleen een langzaam, onoverzichtelijk proces; daarnaast is de kans op menselijke fouten erg groot. Het proces is vaak een doorn in het oog van werknemers en werkgevers, waar de digitale verlofregistratie de oplossing voor is! U optimaliseert processen binnen uw organisatie, zodat medewerkers zich kunnen focussen op hun werk en uw organisatie kan groeien met efficiëntere ontwikkelingen.

Inzicht met digitale verlofregistratie

In de digitale omgeving vragen medewerkers met een simpele handeling hun verlof aan, waarna dit alleen nog goed- of afgekeurd moet worden. Het digitale proces bespaart tijd en voorkomt de eindeloze discussie over de status van het verlof en of de aanvraag daadwerkelijk is doorgekomen en goedgekeurd. Daarnaast is de kans op fouten verkleind, de digitalisering van dit proces sluit menselijke handeling bijna helemaal uit. Met een overzichtelijke software heeft u in een oogopslag inzicht in de verlofaanvragen en de status ervan.

Voordelen digitale verlofregistratie van Kelio

Het digitaliseren van het verlofproces brengt meerdere voordelen met zich mee. Zowel voor werkgevers als werknemers:

  • Medewerkers in de buitendienst kunnen altijd en overal in- en uitklokken.
  • Medewerkers krijgen zelf inzicht in hun resultaten. Niet alleen in verlofuren, maar ook inzicht in bijvoorbeeld hun gewerkte uren.
  • Er ontstaat overzicht over de resultaten van medewerkers, maar ook over teams en afdelingen.
  • Medewerkers kunnen vanaf thuis de bezetting raadplegen en op basis daarvan verlof aanvragen.

Wilt u graag uw verlofregistratie digitaliseren zodat u uw bedrijfsprocessen optimaal ingericht heeft? 
Neem contact met ons op en wij helpen u graag!

NEEM CONTACT OP

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.