Tijdregistratie

Tijdregistratie

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.

Het bijhouden van de uren kan op verschillende manieren. Wanneer medewerkers een vast contract hebben, is dit vrij eenvoudig. Maar wat als de uren per project geboekt moeten worden, bijvoorbeeld als input voor de facturatie? In dit blog laten we zien hoe u eenvoudig de uren van taken en projecten correct bij kunt houden.

Overuren berekenen komt voor in elke organisatie. In theorie werken medewerkers volgens de afgesproken uren, maar in de praktijk wijst zich dat anders uit. Het kan voorkomen dat medewerkers doorwerken aan een project, omdat het nog niet af is. Hoe berekent u dan eenvoudig de overuren en zorgt u voor de correcte uitbetaling? Dat ontdekt u in dit blog.

De voordelen van werktijdregistratie

Werktijdregistratie wordt gebruikt voor uw urenmanagement. Zo kunt u geautomatiseerd bijhouden hoeveel uren uw personeel gewerkt heeft. Met moderne registratie software is het overzicht van gewerkte uren meer dan alleen aanwezigheidscontrole. Naast het registreren van deze uren middels in- en uitklokken van medewerkers, kunt u de registratie ook toepassen voor toegangscontrole, personeels- en capaciteitsplanning en orderregistratie. Wat de voordelen van werktijdregistratie zijn, zetten we in dit blog voor u uiteen.

Urenregistratie is tegenwoordig een Europese vereiste. Voor vaste medewerkers kan dit heel eenvoudig. Heeft u echter verschillende contractuele medewerkers in dienst? Bijvoorbeeld voltijd, deeltijd en ZZP’ers of (studenten) op stage basis. Of heeft u ploegendiensten? Ook dan hoeft het bijhouden van de uren geen probleem te zijn. Urenregistratie biedt ideale voordelen voor uw organisatie. Ook is het bijhouden van de uren ideaal als uw organisatie werkzaamheden uitvoert voor verschillende klanten. In dit blog gaan we in op hoe urenregistratie werkt en welke middelen u nodig heeft om dit efficiënt te laten verlopen.

Het belang van een goede urenverantwoording voor organisaties

Een goede urenverantwoording levert tal van voordelen op. Niet alleen voor uw medewerkers, maar ook voor de organisatie in het geheel en de communicatie naar werkrelaties toe. Tegenwoordig is tijdschrijven verplicht voor bedrijven. Gelukkig zijn er handige tools, zoals een moderne prikklok, om deze tijdregistratie te vergemakkelijken. Daarnaast is het een cruciaal onderdeel van een gezonde en innovatieve bedrijfsvoering. In deze blog leest u waarom een goede urenverantwoording zo belangrijk is voor uw organisatie.

De functies van een kloksysteem: meer dan tijdregistratie alleen

Moderne kloksystemen reguleren de urenregistratie van medewerkers middels in- en uitklokmogelijkheden via verschillende boekingsterminals. Daarbij horen registratie-instrumenten als een badge, pas of biometrische controle. Op deze manier worden de precies gewerkte uren bijgehouden en is zichtbaar welke medewerkers zich op locatie bevinden. Daarnaast hebben ze tal van functies geïntegreerd met de software die u gebruikt om tijd en kosten te besparen op registratie en planning.

Alle blogs