• Home
  • Kennis
  • Blog
  • De voordelen van werktijdregistratie
De voordelen van werktijdregistratie

Werktijdregistratie wordt gebruikt voor uw urenmanagement. Zo kunt u geautomatiseerd bijhouden hoeveel uren uw personeel gewerkt heeft. Met moderne registratie software is het overzicht van gewerkte uren meer dan alleen aanwezigheidscontrole. Naast het registreren van deze uren middels in- en uitklokken van medewerkers, kunt u de registratie ook toepassen voor toegangscontrole, personeels- en capaciteitsplanning en orderregistratie. Wat de voordelen van werktijdregistratie zijn, zetten we in dit blog voor u uiteen.

Tijdregistratie

Wanneer u de werktijden van uw personeel registreert, heeft u live inzichtelijk welke medewerkers aan het werk zijn op de werkvloer als mede de thuiswerkplek. Ook is het mogelijk om gewerkte uren achteraf te declareren, zodat de vorm van registratie past bij de bedrijfsprocessen van uw organisatie.

Daarnaast doet de term werktijdregistratie vermoeden dat alleen de gewerkte tijden bijgehouden worden. Met moderne tijdregistratie software houdt u echter in hetzelfde systeem ook de verlofuren en aan- en afwezigheid van personeel bij. Zo heeft de planner direct inzichtelijk welke medewerker wel of niet ingezet kan worden.

Niet alleen is tijdregistratie wettelijk verplicht om voldoende rusturen in te plannen, ook voorkomt dit overmatige overuren met burn-outs tot gevolg.

De werktijdregistratie is te koppelen aan uw salarisinterface, waardoor discussies over de gewerkte uren en het uitbetaalde salaris verminderen. Zowel de salarisadministratie als de medewerker kunnen namelijk terugvallen op het registratiesysteem.

Urenregistratie

Het voordeel van dit moderne urenstaatje, is dat de software middels rapportages inzicht creëert in activiteitenduur: de tijdsduur van projecten en specifieke taken. Deze informatie verschaft planners van gerichte toekomstige planningsmogelijkheden.

Niet alleen het uren aantal kan in de planning meegenomen worden. Ook geeft urenregistratie inzicht in de capaciteitsplanning van uw organisatie. De geregistreerde informatie (denk aan beschikbaarheid en activiteitenduur) geldt als input voor de geautomatiseerde personeelsplanning. Bovendien kunt u aan de hand hiervan ook accurate offertes opstellen, omdat u een overzicht heeft van de gemiddelde duur van projecten- en taken.

Omdat u ook het personeelsdossier aanmaakt in dezelfde werktijdregistratie software, houdt het systeem rekening met de vereiste kwaliteiten voor taken en projecten. Informatie die u registreert is zowel persoonsgegevens, als ook soort arbeidsovereenkomst en opleidingen, certificaten en specifieke kennis.

Toegangscontrole

Het verlengde van werktijdregistratie is toegangscontrole. Als u gebruik maakt van een moderne prikklok waar uw personeel mee in- en uitklokt, kunt u toegangscontrole toepassen. In de software van de prikklok of terminal, vult u in welke afdelingen, functies of medewerkers toegang hebben tot bijvoorbeeld vergaderruimtes, het lab of de fabriekshal. Deze informatie wordt automatisch gekoppeld aan een badge of druppel, waarmee het personeel inklokt.

Ook voor uw bedrijfsterrein of ontvangsthal zijn verschillende elektronische toegangscontroles op de markt. Een bijkomend voordeel van toegangscontrole, is dat u op elk device live inziet wie op uw terrein aanwezig is. Deze functie is met name een meerwaarde als u verschillende bezoekers ontvangt.

Dit is een functie die efficiëntie doorvoert in uw calamiteitenplan. U ziet bijvoorbeeld bij een ontruiming precies waar het personeel en de bezoekers zich bevinden.

Orderregistratie

Gekoppeld aan werktijdregistratie en capaciteitsplanning is de orderregistratie. Naast het inzichtelijk maken van de uren per project, kunt u in een moderne prikklok ook een analyseoverzicht maken op verschillende niveaus:

  • Taak- en project
  • Productielijn en machine
  • Klant

Op deze manier optimaliseert u de bedrijfsprocessen- en resultaten.

Planners en medewerkers

De verschillende voordelen van werktijdregistratie gelden zowel voor de planners als ook voor uw medewerkers. Ze kunnen namelijk zelf de werktijdregistratie bijhouden in een softwaresysteem. Daarin kunnen medewerkers de uren inzien, verlof aanvragen, in- en uitklokken of uren declareren. Op elk gewenst moment middels elk device en op elke locatie.

Dashboards

Voor alle voordelen zijn per onderdeel dashboards af te stellen, waarin u de rapportages en analysemogelijkheden in één oogopslag inziet. Deze inzichten ten opzichte van de roosterplanning en tijdregistratie past u vervolgens toe in uw planning.

Werktijdregistratie met Kelio

Kelio heeft meer dan 30 jaar ervaring in werktijdregistratie. Middels verschillende terminals en toegangsapparatuur geven wij u een gepast en flexibel proces waarmee u de capaciteitsplanning, urenregistratie en toegangscontrole beheert.

Heeft u vragen over het beheer van uw werktijdregistratie en hoe u deze geautomatiseerd inzet voor uw bedrijfsprocessen? Kelio ondersteunt u graag in de keuze voor een moderne werktijdregistratie afgestemd op uw organisatie. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP

Blog delen