• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Efficiënter werken met roosterplanning software
Efficiënter werken met roosterplanning software

Met een personeelsplanning werken in daarvoor bestemde roosterplanning software werkt efficiënter dan een personeelsplanning maken in bijvoorbeeld Excel. Excel biedt namelijk niet alle mogelijkheden, die planningssoftware wél biedt. In deze blog leest u waarom roosterplanning software uw organisatie helpt om efficiënter te werken.

Beperkingen van een personeelsplanning in Excel

Het komt nog vaak voor dat organisaties een personeelsplanning maken in Excel. In de eerste instantie kan dat goed werken en is dat een goed begin, tot het moment waarop u tegen de beperkingen van Excel aanloopt. Wanneer er bijvoorbeeld aanpassingen zijn gedaan in de planning, moet deze opnieuw met iedereen worden gedeeld. Dit leidt tot meerdere versies van de planning, waardoor er miscommunicaties kunnen ontstaan.

Efficiënter werken met een goede planning

Met de inzet van roosterplanning software voorkomt u bovenstaande problemen. Met roosterplanning software heeft u namelijk minder kans op het maken van menselijke fouten. Daarnaast is de planning makkelijk te beheren en gemakkelijk aan te passen. Uw medewerkers zijn namelijk real-time op de hoogte van wijzigingen in de planning die ook voor hen van belang zijn. Deze voordelen hebben ook effect op de tevredenheid van uw medewerkers. En als u tevreden medewerkers aan het werk heeft, heeft dat een positief effect op de productiviteit! Daarnaast weten medewerkers precies wanneer ze verwacht worden en wordt de productie gedaan door de juiste medewerkers, met de juiste kwaliteiten.

Roosterplanning software

Bij Kelio bieden we een software oplossing aan, die u op een zeer gebruiksvriendelijke manier kunt gebruiken. Zo bieden we de Kelio Pro software aan met de modules Kelio Planning en Kelio Planning Plus. De voordelen van Kelio Planning is dat u een planning heeft van (periodieke) roosters en afwezigheden. Daarnaast heeft u een weergave per uur, week, dag, maand of periode. Wanneer u kiest voor Kelio Planning Plus, heeft u een planning van de benodigde functies met een planning van uw organisatiebehoeften in uren of aantal personen.

Door onze roosterplanning software kan uw organisatie efficiënter werken. Wilt u meer weten over onze roosterplanning software?
Neem dan contact met ons op en wij informeren u erover!

NEEM CONTACT OP

Blog delen