• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Kostbare tijd winnen met een efficiënte roosterplanning?
Kostbare tijd winnen met een efficiënte roosterplanning?

Voor elke organisatie is een roosterplanning erg belangrijk. Een goed rooster levert veel positieve effecten op. In deze blog leest u waarom een efficiënte planning voor uw organisatie van belang kan zijn.

Efficiënt rooster maken met roosterplanning software

Het maken van een roosterplanning kan een hele opgave zijn, maar het is voor elke organisatie van belang. Wanneer u een efficiënt rooster heeft, verliest u geen tijd en dus productiviteit. Zo is er meer tijd beschikbaar voor de daadwerkelijke werkzaamheden van uw organisatie. Een goede planning levert dus geen negatieve consequenties meer op voor uw organisatie. Met onze module Kelio Analytics Plus van onze Kelio Pro software is het mogelijk om direct inzicht te krijgen in uw bezetting per activiteit, lijn of kostenplaats én dit maakt het mogelijk om hier gemakkelijk op in te spelen door de planning aan te sturen waar dit nodig is.

Een efficiënte roosterplanning resulteert in medewerkers die op een effectievere manier werken en hun werkzaamheden op de meest efficiënte manier kunnen uitvoeren. Ze weten wanneer er wat van hen verwacht wordt en kunnen daar van tevoren op anticiperen. Met inzicht op hun werkzaamheden gaan ze op een effectieve manier met hun kostbare tijd om.

Naast dat een goede planning een effectieve manier van werken voor uw medewerkers oplevert, maakt de Kelio Pro software het administratieve proces van uitbetalingen makkelijker. De aan- en afwezigheden zijn haarscherp in beeld. Dit proces is geoptimaliseerd naar uw organisatie en resulteert in meer tijd voor het echte vakwerk van uw organisatie. Met de module Mijn Kelio van onze Kelio Pro software decentraliseert u namelijk HR-taken en vereenvoudigt u het proces. Medewerkers krijgen zelf inzicht in bijvoorbeeld verlof- en overuren-tegoeden en kunnen zelf oplossend handelen.

Slimmer werken met een planningssysteem

Vaak worden planningen in Excel gemaakt, wat een goed begin is bij het maken van een simpele basisplanning. Wanneer uw planning groter wordt, doordat er bijvoorbeeld meer medewerkers toegevoegd moeten worden, is Excel geen handige tool meer voor het maken van een planning. Het overzicht is moeilijk te behouden en uw medewerkers ontvangen meerdere versies van de planning. Door de grote documentenstroom ontstaat er verwarring en wordt er veel communicatie tussen de medewerkers en de planner verwacht. Kortom, het plannen in Excel kost u het planproces u veel kostbare tijd, welke niet waardevol besteed kunnen worden.

Met de inzet van een planningsysteem is het maken van een overzichtelijke roosterplanning makkelijker. U heeft altijd en overal inzicht in de planning en wanneer er wijzigingen doorgevoerd moeten worden, kunt u dat eenvoudig en snel doorgeven en waar nodig weer aanpassen.

Planningssysteem van Kelio

Wij bieden u de Kelio Pro software met de modules Kelio Planning en Kelio Planning Plus aan. De planningssoftware is betrouwbaar en door de beschikbare functies kunt u productiever werken. U heeft bij onze personeelsplanning een weergave van de planning per uur, dag, week, maand of periode. Hierdoor heeft u een goed overzicht van uw medewerkers. Wanneer u personeel onder- of overbezet is, heeft u daar inzicht in. Op deze manier heeft u het juiste personeel met de juiste kwaliteiten in uw productie of magazijn.

Wilt u meer weten over het planningssysteem van Kelio?
Neem dan contact met ons op en wij informeren u daarover!

NEEM CONTACT OP

Blog delen