• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Minder kosten door een efficiënt planningsysteem?
Minder kosten door een efficiënt planningsysteem?

Als organisatie kun je niet meer zonder een gedegen personeelsplanning. Zeker sinds in januari 2020 de nieuwe wet intrad omtrent uitzonderlijke arbeidstijden. Het belang van het registeren van arbeidsuren blijft groeien. Het is niet alleen om deze reden dat organisaties het belang van een goede planning inzien;  een goede planning resulteert namelijk ook in een vermindering van kosten!

Personeel op het juiste moment ingepland

Een van de voornaamste voordelen van een efficiënt planningsprogramma is dat het een kostenvermindering oplevert. Met een planningsysteem creëert u overzicht over alle werkzaamheden en taken van uw werknemers. Hierdoor kunt u, op basis van gegevens uit het verleden, uw werknemers op het juiste moment op de juiste plaats inplannen. Het zal dus niet meer voorkomen dat u onnodig personeel heeft ingepland, wat onnodige kosten zijn. Vanuit de modules Kelio Planning en Kelio Planning Plus van de Kelio Pro software is het mogelijk om uw eigen bedrijfsrapportage te maken, waaruit u analyses kunt maken. Benut alle mogelijkheden en bespaar onnodige kosten!

Overzicht met Kelio Planning en Kelio Planning Plus

Door een planningsysteem krijgt u overzicht welk personeel er (on)beschikbaar is. Beide modules geven u een weergave van planning per uur, dag, week, maand of een specifiek geselecteerde periode. Daarnaast heeft u een overzicht welke werknemers er afwezig zijn. Dit geldt ook voor in de toekomst. Wanneer u een overzicht heeft van het (on)beschikbare personeel, kunnen werknemers makkelijker van diensten ruilen met een collega’s. Wanneer een personeelsplanning niet in een planningsysteem wordt gemaakt, maakt dit voor u lastiger. Met Kelio beschikt u over inzicht in de prestatie van uw medewerkers en daarmee uw organisatie, waarop u beslissingen kunt baseren die financieel gezien voordelen oplevert.

Tijdregistratie als inzichtelijke tool

Bij dit alles kan de Kelio Pro tijdregistratie software die achter  planning modules zit, ervoor zorgen dat de productiviteit van de werknemers gemeten wordt. Met onze software kunt u gemakkelijk uitbreiden als dat nodig is,. Bijvoorbeeld als uw organisatie groeit en meer personeel krijgt. De software groeit als het ware met uw organisatie mee! Onze software is makkelijk in gebruik, voor zowel de manager als de werknemer. Zo kunnen onregelmatige diensten goed worden vastgelegd en krijgt u een overview van bestede uren van uw werknemers, waaruit u kunt concluderen welke uren productief besteed zijn. Ook de pauzes van medewerkers worden inzichtelijk, het registreren van pauzemoment is per januari 2020 ook verplicht voor de nieuwe wet.

Wij bieden verschillende modules aan met de Kelio Pro software, zo ook Kelio Planning en Kelio Planning Plus.
Wilt u meer weten over deze planningsmethoden? Neem dan contact met ons op!

NEEM CONTACT OP

Blog delen