• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Het voordeel van een tijdregistratiesysteem
Het voordeel van een tijdregistratiesysteem

In 2020 besloot het Europees Hof van Justitie dat alle bedrijven in de Europese Unie een vorm van urenregistratie moeten hanteren. Op die manier kan het precieze aantal gewerkte uren worden bijgehouden, en worden gecontroleerd of bedrijven zich houden aan de wettelijk verplichte rusttijden.

Een veelgebruikte manier van urenregistratie is een tijdregistratiesysteem. En hoewel het bijhouden van de uren dus verplicht is, hoeft zo’n systeem niet alleen een ‘moetje’ te zijn. U kunt er met uw bedrijf veel voordelen uithalen.

Wat is een tijdregistratiesysteem?

Een tijdregistratiesysteem is een systeem waarin de uren van medewerkers worden verzameld en bijgehouden. Zo ontstaat er een overzicht van de medewerkers en hun gewerkte uren in een bedrijf. Afhankelijk van de software is er nog veel meer mogelijk met een tijdregistratiesysteem.

Het voordeel van een tijdregistratiesysteem

Eigenlijk is er niet één voordeel van het gebruiken van een tijdregistratiesysteem. En de voordelen zijn ook niet voor elk bedrijf hetzelfde. Afhankelijk van welk systeem en welke mogelijkheden er geïmplementeerd worden, haalt u voordelen uit een tijdregistratiesysteem.

Wel zijn er een aantal belangrijke voordelen waar eigenlijk elk bedrijf wel gebruik van kan maken. Dat zijn namelijk het besparen van tijd, het verkrijgen van inzicht in de activiteiten van werknemers, uren en het bieden van transparantie.

 • Gemak en tijdbesparing
  Medewerkers kunnen met een tijdregistratiesysteem eenvoudig in- en uitklokken, uren inzien en eventueel verlofaanvragen doen. Dat dit allemaal in één systeem en op verschillende apparaten mogelijk is, bespaart tijd en gedoe. Daarnaast is het ook mogelijk om de ingevoerde uren automatisch door te geven aan het salarispakket. Het is dan nog wel mogelijk om de uren te controleren, maar het scheelt een hoop administratietijd.
 • Inzicht in uren en capaciteit
  Door een totaalbeeld van het aantal gewerkte uren, kunt u als werkgever zien hoeveel tijd er aan bepaalde werkzaamheden is besteed. Dat biedt inzicht in de tijdbesteding aan bepaalde projecten, en kan helpen om beter op toekomstige projecten te anticiperen.
  Daarnaast krijgt u ook een beter inzicht in de opbrengsten van uw werkzaamheden. U kunt eenvoudig en snel de gewerkte uren vergelijken met de inkomsten.
  Ten slotte krijgt u inzicht in de activiteiten van uw werknemers. U weet welke werknemers er op welk moment aan het werk zijn, waar ze mee bezig zijn en hoe productief ze werken. Hierdoor kunt u bepalen of u genoeg personeel met de juiste kwaliteiten in dienst heeft, en of er een eerlijke werkverdeling is.
 • Transparantie
  Door een tijdregistratiesysteem ontstaat er transparantie. Dit biedt duidelijkheid tussen werkgever en werknemer, maar ook richting klanten en partners. Dit komt de verhouding vaak ten goede.

De tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar software ontwikkelt voor onder andere tijdregistratie. We bieden u graag een tijdregistratiesysteem dat niet alleen bovenstaande voordelen bevat, maar ook compleet is afgestemd op uw bedrijf en kan meegroeien in de toekomst.

Zo is het mogelijk om onze software voor tijdregistratie te koppelen aan andere Kelio software, zoals die voor toegangscontrole of het maken van een planning. Daarnaast is het ook mogelijk om de software te koppelen aan systemen waar u al mee werkt. Zo kunt u werken met een systeem dat volledig naar uw wens kan worden ingericht.

Lijkt zo’n tijdregistratiesysteem wel wat voor uw bedrijf?
Neem gerust contact op! We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP

Blog delen