Het voordeel van een tijdregistratiesysteem

In 2020 besloot het Europees Hof van Justitie dat alle bedrijven in de Europese Unie een vorm van urenregistratie moeten hanteren. Op die manier kan het precieze aantal gewerkte uren worden bijgehouden, en worden gecontroleerd of bedrijven zich houden aan de wettelijk verplichte rusttijden.

Een veelgebruikte manier van urenregistratie is een tijdregistratiesysteem. En hoewel het bijhouden van de uren dus verplicht is, hoeft zo’n systeem niet alleen een ‘moetje’ te zijn. U kunt er met uw bedrijf veel voordelen uithalen.

Wat is een tijdregistratiesysteem?

Een tijdregistratiesysteem is een systeem waarin de uren van medewerkers worden verzameld en bijgehouden. Zo ontstaat er een overzicht van de medewerkers en hun gewerkte uren in een bedrijf. Afhankelijk van de software is er nog veel meer mogelijk met een tijdregistratiesysteem.

Het voordeel van een tijdregistratiesysteem

Eigenlijk is er niet één voordeel van het gebruiken van een tijdregistratiesysteem. En de voordelen zijn ook niet voor elk bedrijf hetzelfde. Afhankelijk van welk systeem en welke mogelijkheden er geïmplementeerd worden, haalt u voordelen uit een tijdregistratiesysteem.

Wel zijn er een aantal belangrijke voordelen waar eigenlijk elk bedrijf wel gebruik van kan maken. Dat zijn namelijk het besparen van tijd, het verkrijgen van inzicht in de activiteiten van werknemers, uren en het bieden van transparantie.

  • Gemak en tijdbesparing
    Medewerkers kunnen met een tijdregistratiesysteem eenvoudig in- en uitklokken, uren inzien en eventueel verlofaanvragen doen. Dat dit allemaal in één systeem en op verschillende apparaten mogelijk is, bespaart tijd en gedoe. Daarnaast is het ook mogelijk om de ingevoerde uren automatisch door te geven aan het salarispakket. Het is dan nog wel mogelijk om de uren te controleren, maar het scheelt een hoop administratietijd.
  • Inzicht in uren en capaciteit 
    Door een totaalbeeld van het aantal gewerkte uren, kunt u als werkgever zien hoeveel tijd er aan bepaalde werkzaamheden is besteed. Dat biedt inzicht in de tijdbesteding aan bepaalde projecten, en kan helpen om beter op toekomstige projecten te anticiperen. 
    Daarnaast krijgt u ook een beter inzicht in de opbrengsten van uw werkzaamheden. U kunt eenvoudig en snel de gewerkte uren vergelijken met de inkomsten. 
    Ten slotte krijgt u inzicht in de activiteiten van uw werknemers. U weet welke werknemers er op welk moment aan het werk zijn, waar ze mee bezig zijn en hoe productief ze werken. Hierdoor kunt u bepalen of u genoeg personeel met de juiste kwaliteiten in dienst heeft, en of er een eerlijke werkverdeling is.
  • Transparantie
    Door een tijdregistratiesysteem ontstaat er transparantie. Dit biedt duidelijkheid tussen werkgever en werknemer, maar ook richting klanten en partners. Dit komt de verhouding vaak ten goede.

De tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar software ontwikkelt voor onder andere tijdregistratie. We bieden u graag een tijdregistratiesysteem dat niet alleen bovenstaande voordelen bevat, maar ook compleet is afgestemd op uw bedrijf en kan meegroeien in de toekomst.

Zo is het mogelijk om onze software voor tijdregistratie te koppelen aan andere Kelio software, zoals die voor toegangscontrole of het maken van een planning. Daarnaast is het ook mogelijk om de software te koppelen aan systemen waar u al mee werkt. Zo kunt u werken met een systeem dat volledig naar uw wens kan worden ingericht.

Lijkt zo’n tijdregistratiesysteem wel wat voor uw bedrijf? 
Neem gerust contact op! We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.