• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Waarom urenregistratie van het personeel essentieel is voor elke organisatie
Waarom urenregistratie van het personeel essentieel is voor elke organisatie

Het is voor alle organisaties binnen Europa verplicht om aan urenregistratie te doen. Maar naast dat dit verplicht is, biedt (online) urenregistratie ook veel voordelen voor een organisatie. In deze blog vertellen we meer over de 7 voordelen van (online) urenregistratie voor een organisatie.

Wat wordt met urenregistratie bedoeld?

Met de urenregistratie wordt de registratie van de werk- en rusttijden van medewerkers bedoeld. Aan de hand van deze urenregistratie kan worden gecontroleerd of een organisatie de wetgeving naleeft en werknemers voldoende rust geeft.

Urenregistratie geeft rust en vertrouwen

Urenregistratie is misschien verplicht, maar het biedt ook zeker voordelen. Zo geeft het rust en vertrouwen. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld later begint met werken, dan kan de indruk ontstaan dat een werknemer niet zijn of haar uren maakt. Soms werkt een werknemer echter door in zijn of haar eigen tijd. Urenregistratie zorgt voor duidelijkheid en toont aan dat een werknemer alsnog de geplande uren heeft gewerkt.

Hoe werkt een tijdregistratiesysteem?

Een tijdregistratiesysteem, dus een online systeem waarin uren worden bijgehouden, kan het registreren van uren een stuk gemakkelijker maken. In een tijdregistratiesysteem worden de uren van personeelsleden verzameld en bijgehouden. Ook overuren, ziekte of verlof worden eenvoudig bijgehouden in hetzelfde systeem.

Waarom een tijdregistratiesysteem essentieel is

Een tijdregistratiesysteem biedt een hoop voordelen ten opzichte van een papieren urenregistratie. Online urenregistratie is namelijk efficiënt en flexibel, net als de hedendaagse organisatie.

  • Met een tijdregistratiesysteem kunnen personeelsleden gemakkelijk in- en uitklokken.
  • Verlof aanvragen wordt een stuk gemakkelijker.
  • Werknemers en werkgevers kunnen uren altijd inzien.
  • Een organisatie bespaart tijd, doordat uren niet langer handmatig hoeven worden bijgehouden.
  • Het biedt inzicht in de activiteiten van werknemers.
  • Het zorgt voor meer transparantie.
  • Het biedt inzicht in gewerkte uren, waardoor toekomstige roosters steeds optimaler kunnen worden gemaakt.

Daarom werkt online urenregistratie niet alleen tijd- en kostenbesparend, maar ook is een tijdregistratiesysteem essentieel voor organisaties die verder willen groeien.

Tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio ontwikkelt al meer dan dertig jaar software voor tijdregistratie. Wij bieden software aan die geheel kan worden aangepast aan de wensen van uw organisatie. U kunt de software voor urenregistratie combineren met onze andere software.

Wij ontwikkelen naast software voor tijdregistratie bijvoorbeeld ook software voor de roosterplanning en de orderregistratie. Zo komt een softwarepakket tot stand dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie.

Bent u geïnteresseerd in een tijdregistratiesysteem of heeft u andere vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Blog delen