Waarom urenregistratie van het personeel essentieel is voor elke organisatie

Het is voor alle organisaties binnen Europa verplicht om aan urenregistratie te doen. Maar naast dat dit verplicht is, biedt (online) urenregistratie ook veel voordelen voor een organisatie. In deze blog vertellen we meer over de 7 voordelen van (online) urenregistratie voor een organisatie.

Wat wordt met urenregistratie bedoeld?

Met de urenregistratie wordt de registratie van de werk- en rusttijden van medewerkers bedoeld. Aan de hand van deze urenregistratie kan worden gecontroleerd of een organisatie de wetgeving naleeft en werknemers voldoende rust geeft.

Urenregistratie geeft rust en vertrouwen

Urenregistratie is misschien verplicht, maar het biedt ook zeker voordelen. Zo geeft het rust en vertrouwen. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld later begint met werken, dan kan de indruk ontstaan dat een werknemer niet zijn of haar uren maakt. Soms werkt een werknemer echter door in zijn of haar eigen tijd. Urenregistratie zorgt voor duidelijkheid en toont aan dat een werknemer alsnog de geplande uren heeft gewerkt.

Hoe werkt een tijdregistratiesysteem?

Een tijdregistratiesysteem, dus een online systeem waarin uren worden bijgehouden, kan het registreren van uren een stuk gemakkelijker maken. In een tijdregistratiesysteem worden de uren van personeelsleden verzameld en bijgehouden. Ook overuren, ziekte of verlof worden eenvoudig bijgehouden in hetzelfde systeem.

Waarom een tijdregistratiesysteem essentieel is

Een tijdregistratiesysteem biedt een hoop voordelen ten opzichte van een papieren urenregistratie. Online urenregistratie is namelijk efficiënt en flexibel, net als de hedendaagse organisatie.

  • Met een tijdregistratiesysteem kunnen personeelsleden gemakkelijk in- en uitklokken.
  • Verlof aanvragen wordt een stuk gemakkelijker.
  • Werknemers en werkgevers kunnen uren altijd inzien.
  • Een organisatie bespaart tijd, doordat uren niet langer handmatig hoeven worden bijgehouden.
  • Het biedt inzicht in de activiteiten van werknemers.
  • Het zorgt voor meer transparantie.
  • Het biedt inzicht in gewerkte uren, waardoor toekomstige roosters steeds optimaler kunnen worden gemaakt.

Daarom werkt online urenregistratie niet alleen tijd- en kostenbesparend, maar ook is een tijdregistratiesysteem essentieel voor organisaties die verder willen groeien.

Tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio ontwikkelt al meer dan dertig jaar software voor tijdregistratie. Wij bieden software aan die geheel kan worden aangepast aan de wensen van uw organisatie. U kunt de software voor urenregistratie combineren met onze andere software.

Wij ontwikkelen naast software voor tijdregistratie bijvoorbeeld ook software voor de roosterplanning en de orderregistratie. Zo komt een softwarepakket tot stand dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie.

Bent u geïnteresseerd in een tijdregistratiesysteem of heeft u andere vragen? 
Neem dan gerust contact met ons op.

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.