• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Bespaar tijd met een urenregistratiesysteem
Bespaar tijd met een urenregistratiesysteem

Het bijhouden van de gewerkte uren van het personeel is voor Europese bedrijven verplicht. Zo kan namelijk worden ingezien of bedrijven zich aan de minimale rusttijden houden. U kunt er met uw organisatie voor kiezen om dit alleen te doen omdat het moet, en er verder niet naar om kijken. Maar, u kunt er ook uw voordeel mee doen. Met een goed werkend urenregistratiesysteem hoeft het niet veel tijd te kosten om de uren bij te houden. Daarnaast kunt u er waardevolle inzichten uithalen, en kan het systeem vaak gekoppeld worden aan andere bedrijfssoftware. Zo bespaart u juist tijd!

Wat is een urenregistratiesysteem?

Simpel gezegd houdt u met een urenregistratiesysteem de gewerkte uren van werknemers bij. In de meeste gevallen doen werknemers dat zelf. Daar zijn verschillende manieren voor. Bijvoorbeeld door bij de ingang van uw bedrijf een apparaat te plaatsen waar werknemers kunnen in- en uitklokken: de moderne prikklok. Maar het kan ook gaan om een systeem dat werknemers met hun eigen apparaten kunnen bedienen, zoals een app op een smartphone of via de laptop.

Tegenwoordig is werken veel flexibeler geworden. Werknemers kunnen vaker hun eigen uren indelen zoals het ze uitkomt. Soms kunnen ze prima een uur later beginnen, en die tijd vervolgens op een ander moment inhalen. Of ze werken een dag vanuit huis, als dat beter uitkomt. Door dit flexibele werken is het voor veel bedrijven handig om te werken met een online urenregistratiesysteem, dat makkelijk te bedienen is.

Vaak bieden deze systemen meer mogelijkheden dan alleen het invullen van de uren. En daar kunt u flink voordeel uit halen.

Hoe bespaart u tijd met een urenregistratiesysteem?

 • De werknemer
  Voor de werknemer kan een goed werkend systeem vooral voor gemak zorgen. Wil iemand thuiswerken? Dan hoeft hij niet meer zijn uren apart door te geven. Hij kan gewoon vanuit huis bij het online systeem. Met een druk op de knop kan hij inklokken en aan het werk gaan. Achteraf kan de werknemer een overzicht van de gewerkte uren inzien. Ook kan hij bijvoorbeeld zien voor wanneer hij verlof heeft aangevraagd en hoeveel overuren hij heeft gewerkt. Dat dit alles in één systeem zit, zorgt voor gemak en snelheid. Zo kan de werknemer zich in de eerste plaats op zijn werk richten.
 • Administratie
  Ook voor de administratie kan een goed urenregistratiesysteem tijd besparen. Het systeem kan namelijk worden gekoppeld aan bijvoorbeeld het salarisprogramma of de planning. De gegevens kunnen zo automatisch worden doorgestuurd. In het salarisprogramma hoeven de uren dan niet opnieuw te worden ingevuld, maar bijvoorbeeld alleen nog even te worden gecheckt. Vervolgens kunnen de loonstroken automatisch worden gegenereerd. Het risico op menselijke fouten wordt zo verkleint.
 • Managers
  Voor managers zit de tijdbesparing vooral in het inzicht dat volgt uit het systeem. Een overzicht van de uren en taken van werknemers zorgt ervoor dat managers beter kunnen inschatten hoeveel tijd er nodig is voor een bepaalde taak of project. Zo kan daar genoeg tijd voor worden vrij gemaakt. Dat scheelt tijd, en zal uiteindelijk stress voorkomen. Daarnaast kunnen ze ook zien welke werknemers wanneer met verlof gaan. Daardoor kunnen ze goed inschatten welke medewerker ze kunnen inplannen op welke taak.

Het urenregistratiesysteem van Kelio

De tijdregistratiesoftware van Kelio bevat alle bovenstaande voordelen. Het zorgt voor gemak, en is eenvoudig aan te passen aan de wensen van uw organisatie. Daarnaast kan de software worden gekoppeld aan allerlei modules van Kelio software, zoals roosterplanning en toegangscontrole. Maar de software kan ook worden gekoppeld aan vele andere systemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bodet voor uw bedrijf?
Of wilt u weten wat ze nog meer bieden? Neem gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Blog delen