Bespaar tijd met een urenregistratiesysteem

Het bijhouden van de gewerkte uren van het personeel is voor Europese bedrijven verplicht. Zo kan namelijk worden ingezien of bedrijven zich aan de minimale rusttijden houden. U kunt er met uw organisatie voor kiezen om dit alleen te doen omdat het moet, en er verder niet naar om kijken. Maar, u kunt er ook uw voordeel mee doen. Met een goed werkend urenregistratiesysteem hoeft het niet veel tijd te kosten om de uren bij te houden. Daarnaast kunt u er waardevolle inzichten uithalen, en kan het systeem vaak gekoppeld worden aan andere bedrijfssoftware. Zo bespaart u juist tijd!

Wat is een urenregistratiesysteem?

Simpel gezegd houdt u met een urenregistratiesysteem de gewerkte uren van werknemers bij. In de meeste gevallen doen werknemers dat zelf. Daar zijn verschillende manieren voor. Bijvoorbeeld door bij de ingang van uw bedrijf een apparaat te plaatsen waar werknemers kunnen in- en uitklokken: de moderne prikklok. Maar het kan ook gaan om een systeem dat werknemers met hun eigen apparaten kunnen bedienen, zoals een app op een smartphone of via de laptop.

Tegenwoordig is werken veel flexibeler geworden. Werknemers kunnen vaker hun eigen uren indelen zoals het ze uitkomt. Soms kunnen ze prima een uur later beginnen, en die tijd vervolgens op een ander moment inhalen. Of ze werken een dag vanuit huis, als dat beter uitkomt. Door dit flexibele werken is het voor veel bedrijven handig om te werken met een online urenregistratiesysteem, dat makkelijk te bedienen is.

Vaak bieden deze systemen meer mogelijkheden dan alleen het invullen van de uren. En daar kunt u flink voordeel uit halen.

Hoe bespaart u tijd met een urenregistratiesysteem?

  • De werknemer 
    Voor de werknemer kan een goed werkend systeem vooral voor gemak zorgen. Wil iemand thuiswerken? Dan hoeft hij niet meer zijn uren apart door te geven. Hij kan gewoon vanuit huis bij het online systeem. Met een druk op de knop kan hij inklokken en aan het werk gaan. Achteraf kan de werknemer een overzicht van de gewerkte uren inzien. Ook kan hij bijvoorbeeld zien voor wanneer hij verlof heeft aangevraagd en hoeveel overuren hij heeft gewerkt. Dat dit alles in één systeem zit, zorgt voor gemak en snelheid. Zo kan de werknemer zich in de eerste plaats op zijn werk richten.
  • Administratie 
    Ook voor de administratie kan een goed urenregistratiesysteem tijd besparen. Het systeem kan namelijk worden gekoppeld aan bijvoorbeeld het salarisprogramma of de planning. De gegevens kunnen zo automatisch worden doorgestuurd. In het salarisprogramma hoeven de uren dan niet opnieuw te worden ingevuld, maar bijvoorbeeld alleen nog even te worden gecheckt. Vervolgens kunnen de loonstroken automatisch worden gegenereerd. Het risico op menselijke fouten wordt zo verkleint.
  • Managers 
    Voor managers zit de tijdbesparing vooral in het inzicht dat volgt uit het systeem. Een overzicht van de uren en taken van werknemers zorgt ervoor dat managers beter kunnen inschatten hoeveel tijd er nodig is voor een bepaalde taak of project. Zo kan daar genoeg tijd voor worden vrij gemaakt. Dat scheelt tijd, en zal uiteindelijk stress voorkomen. Daarnaast kunnen ze ook zien welke werknemers wanneer met verlof gaan. Daardoor kunnen ze goed inschatten welke medewerker ze kunnen inplannen op welke taak.

Het urenregistratiesysteem van Kelio

De tijdregistratiesoftware van Kelio bevat alle bovenstaande voordelen. Het zorgt voor gemak, en is eenvoudig aan te passen aan de wensen van uw organisatie. Daarnaast kan de software worden gekoppeld aan allerlei modules van Kelio software, zoals roosterplanning en toegangscontrole. Maar de software kan ook worden gekoppeld aan vele andere systemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bodet voor uw bedrijf?
Of wilt u weten wat ze nog meer bieden? Neem gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.