• Home
  • Kennis
  • Blog
  • De voordelen van goede tijdregistratie
De voordelen van goede tijdregistratie

Er bestaan verschillende mogelijkheden om werktijden bij te houden. Na de uitspraak van het Europese hof, over het verplichten van arbeidstijdenregistratie voor werkgevers, hebben we allemaal behoefte aan een tijdregistratie. Onze oplossing voor planning en tijdregistratie is daar één van. Dit tijdregistratiesysteem kan u veel voordelen opleveren. In dit blog zetten we de 3voordelen voor u op een rij.

1. Uren worden benut

Door het gebruik van een planning- en tijdregistratiesysteem krijgt u een goed overzicht van de inzet en gewerkte uren van uw personeel. Doordat mogelijk ook alle werkzaamheden en taken geregistreerd worden, kunnen het aantal weggelekte uren worden verminderd. U heeft daar namelijk, met een tijdregistratiesysteem, toezicht op en kunt hier sturing aan geven. Daarnaast is er makkelijk te zien hoeveel uren een werknemer heeft besteed aan zijn of haar taak. Aangezien alles geregistreerd wordt, krijgt u inzicht in de productiviteit van uw personeel. Er ontstaat inzicht in de werkzame uren, welke daarvan productief zijn en of taken te factureren zijn. Goede urenregistratie heeft dan uiteindelijk ook effect op de klanttevredenheid van uw organisatie: deze zal stijgen. De klant wordt namelijk kwalitatief beter geholpen omdat uw personeel efficiënter te werk gaat.

Wanneer u gebruik maakt van een planning- en tijdregistratiesysteem heeft u een goed overzicht van de werknemers wie op dat moment aan het werk zijn. U heeft op deze manier volledig inzicht in de uren. Wanneer het percentage van de weggelekte uren stijgt, heeft u hier met het overzicht door de tijdregistratie grip op. U kunt namelijk door de inzichten managen waar nodig is.

2. Flexibele schil

Met behulp van de planning- en tijdregistratie oplossing van Kelio kan er niet alleen een betere invulling gegeven worden aan de behoeftes van uw eigen medewerkers. Ook voor de medewerkers in de flexibele schil heeft Kelio een praktische oplossing die u tijd en geld bespaart. Medewerkers kunnen zelf, altijd en overal zien of en wanneer ze moeten werken. Het is dan ook gemakkelijk, juist voor werknemers in de flexibel schil, om in- en uit te klokken via alle devices. Een ander voordeel is dat u door de inzet van tijdregistratiesoftware werknemers in de flexibele schil gemakkelijk kunt inplannen. Dit betekent dat flexwerkers vrijwel bijna altijd gelijk aan het werk kunnen. In het kader van de nieuwe wet WAB, welke per 1 januari 2020 ingevoerd is, kunnen flexwerkers makkelijk een dienst aannemen of afwijzen.

3. Goede stuurinformatie

Het is van groot belang prestaties te meten en waar nodig te verbeteren. Door de goede tijdregistratie komt er stuurinformatie beschikbaar. Op basis van de stuurinformatie kunnen nieuwe keuzes worden gemaakt omtrent de inzet van het personeel, wat resulteert in een efficiëntere manier van werken. Doordat het proces aldoor in ontwikkeling is en verbeterd wordt, kunnen de doelstellingen van uw organisatie behaald worden.

Goede stuurinformatie is binnen elke branche van belang, om zo verder te ontwikkelen en te groeien. De software van Kelio is dan ook inzetbaar voor alle bedrijven. Het maakt daarbij niet uit op wat voor manier u werktijden registreert. Het systeem is geschikt voor flexibele roosters, voor onregelmatige diensten én ploegendiensten. In de tijdregistratie kunnen ook de verlofregelingen, ziekenhuisbezoek en overwerk worden vastgelegd.

Met onze nieuwe boekingsterminal, de Kelio Visio X7, maakt u het in- en uitklokken niet alleen persoonlijker maar biedt u ook meer mogelijkheden bij het inklokken: saldi opvragen, berichtenservice en enquête. Wilt u meer informatie over ons planning- en tijdregistratiesysteem?
Neem dan contact met ons op en wij gaan u helpen!

NEEM CONTACT OP

Blog delen