Online tijdschrijven: de 3 belangrijkste voordelen

Het aantal gewerkte uren bijhouden gaat in elk bedrijf anders. Sommige bedrijven werken nog met papieren briefjes, andere bedrijven laten werknemers in- en uitklokken, waardoor de uren automatisch worden opgeslagen. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van online tools om de gewerkte uren te registreren. Online tijdschrijven gebeurt vaak met behulp van daarvoor bestemde software. Die software maakt het mogelijk dat er uren voor een bepaalde taak of medewerker worden geregistreerd.

Waarom online tijdschrijven?

Het online bijhouden van de gewerkte uren heeft meerdere voordelen voor uw bedrijf:

  • Tijdbesparing
    Online tijdschrijven zal tijd besparen voor de administratie. Medewerkers kunnen zelf hun uren invullen, of dat gebeurt automatisch door een in- en uitkloksysteem. Daarnaast kan het totaal aantal uren automatisch worden berekend. Afhankelijk van de software die u kiest, kan het ook mogelijk zijn om verlofaanvragen via de software te doen. Die kunnen dan sneller worden behandeld.
  • Inzicht in tijdsbesteding
    Doordat alle uren online worden bijgehouden, zal het makkelijk worden om de uren te analyseren. Zo is er te zien hoeveel uur er in totaal aan bepaalde projecten is besteed. Met dit inzicht wordt het steeds makkelijk om toekomstige projecten goed in te schatten. Ook per persoon zal er een urenoverzicht ontstaan. Hierdoor creëert u dus automatisch een personeelsdossier waarin u kunt zien of er een eerlijke werkverdeling is geweest.
  • Verlof en afwezigheid bijhouden
    Afhankelijk van wat u zoekt in een tijdregistratiesysteem, kunt u ook andere zaken bijhouden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ook verlofaanvragen en afwezigheid bij te houden. Ook dit kan handig zijn om inschattingen te maken voor toekomstig werk.

Het kiezen van software voor tijdregistratie

Voor u aan de slag gaat met tijdregistratiesoftware, is het noodzakelijk om stil te staan bij de keuze voor software. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar een aantal zaken:

  • Doel 
    Wat is uw doel met de software? Wilt u tijd besparen, betere planning kunnen maken, anticiperen op de toekomst of een personeelsdossier bijhouden? Bepaal vooraf wat u zoekt in de software.
  • Gebruiksvriendelijkheid
    Zorg ervoor dat de eindgebruiker ook daadwerkelijk in staat is om met de software te werken. Betrek de eindgebruiker dus ook bij deze keuze.
  • Eisen
    Bepaal van tevoren welke mogelijkheden de software sowieso moet bieden, en denk ook na over wat nog meer wenselijk is. Wilt u de software koppelen aan andere software die u al gebruikt? Zorg dan dat u een leverancier kiest waarbij de koppeling ook mogelijk is.
  • Toekomstig gebruik
    Denk ook aan toekomstige ontwikkelingen. Werkt u in een vakgebied waarbij interne of externe factoren veel invloed hebben op de manier van werken? Zorg dan dat de software mee kan ontwikkelen.

Tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio biedt tijdregistratiesoftware die geschikt is voor alle organisatietypen, ongeacht de bedrijfstak. Met de software is het eenvoudig om uren in te vullen en te analyseren zoals u dat wenst, maar afhankelijk van uw wensen biedt het nog veel meer opties. Zo beschikt Kelio ook over software die toegangscontrole, bezoekersregistratie en reserveringen van vergaderruimtes mogelijk maakt. Verder is het met software van Kelio mogelijk om een planning van taken, projecten en klanten te maken.

Bent u benieuwd hoe de tijdregistratiesoftware van Kelio bij uw bedrijf kan aansluiten en wat de mogelijkheden zijn?
Neem gerust contact met ons op over uw wensen. We bespreken graag de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.