• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Succesvolle urenverantwoording tijdens thuiswerken
Succesvolle urenverantwoording tijdens thuiswerken

We leven in een tijd waarin thuiswerken of op een andere locatie werken steeds normaler wordt. Die verandering was vóór de pandemie al zichtbaar, maar nu is het in een stroomversnelling terecht gekomen. Er zitten voor bedrijven verschillende voor- en nadelen aan het thuiswerken van medewerkers. Zo kunnen medewerkers werken op plekken waar dat voor hen uitkomt en misschien ook op tijden die voor hen beter uitkomen. Deze flexibiliteit kan resulteren meer motivatie onder medewerkers. Maar een ding dat waarschijnlijk lastiger wordt naarmate er meer mensen thuiswerken, is het centraal bijhouden en verantwoorden van de gewerkte uren. Hoe zorg je er voor dat er een succesvolle urenverantwoording ontstaat, op de werkvloer, maar ook daarbuiten?

Tijdregistratie van Kelio

Kelio biedt bedrijven al meer dan dertig jaar eigen oplossingen aan op het gebied van software en apparatuur. Zo bieden we ook genoeg mogelijkheden voor een accurate tijdregistratie van het aantal uren van medewerkers. Onze boekingsterminal is zo’n oplossing. Deze boekingsterminal wordt vaak gebruikt op de werkvloer, maar is ook beschikbaar als virtual terminal, waardoor werknemers het ook thuis of op andere plekken kunnen gebruiken. Zo kunnen ze zich op hun eigen werkplek identificeren met hun persoonlijke account. Deze virtual terminal kan worden gebruikt op computers, tablets en smartphones.

Met de boekingsterminal kunnen werknemers onder andere hun begin- en eindtijd registreren, en aangeven waaraan ze de gewerkte tijd hebben besteed. Doordat alle medewerkers hun uren via het systeem doorgeven, ontstaat er een totaalbeeld van de uren voor bijvoorbeeld een bepaald project. Dit kan dus inzicht bieden in het aantal gewerkte uren, of inzicht in hoeveel uur ergens voor gerekend moet worden in de toekomst. Met dat inzicht kan er ook worden gezorgd voor een eerlijke werkverdeling. Zo ontstaat er uiteindelijk een compleet beeld aan taken, uren en werknemers.

Maar naast het bijhouden en het krijgen van inzicht in de gewerkte uren, biedt de software nog veel meer voor bedrijven. Zo kunnen medewerkers verlofaanvragen doen, kunnen er berichten en documenten worden rondgestuurd, en kunnen vergaderruimtes worden gereserveerd. U kunt met de software zelfs op afstand bezoekers of leveranciers toegang verschaffen tot bepaalde ruimtes. Zo biedt de software een compleet systeem, toepasbaar op alle bedrijfstakken.

Kies de manier van uren bijhouden die bij uw bedrijf past

Een softwaresysteem voor het bijhouden en verwerken van uren, of voor de vele andere zaken van een organisatie, moet natuurlijk wel betrouwbaar en veilig zijn. Kelio zorgt ervoor dat de software is afgestemd op uw cao, bedrijfsstructuur en de geldende regels. Daarnaast is de software makkelijk in gebruik, en is het eventueel mogelijk om de software te integreren met andere software waar u mee werkt.

Urenverantwoording met software van Kelio

Wilt u de handigheid van een online systeem dat uren bijhoudt en zorgt voor een eerlijke werkverdeling? En wilt u een betrouwbaar softwaresysteem dat rekening houdt met AVG en andere regelgeving? Kelio helpt u graag verder.

We passen de software voor u aan, zodat deze volledig aansluit bij uw bedrijf.
Neem gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Blog delen