• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Verwerk verlofregistratie in uw tijdregistratie
Verwerk verlofregistratie in uw tijdregistratie

Vakantie, ziekte, zwangerschap of werkbezoek, er zijn veel redenen om afwezig te zijn van de werkvloer. Voor de HR-manager of werkgever kunnen verlofaanvragen veel tijd kosten, vooral als alles nog op papier wordt aangevraagd. Er moet worden bepaald of het verlof mogelijk is en voor hoe lang, soms moet het worden teruggekoppeld naar de werknemer of manager en het moet in de planning worden aangepast. Om deze redenen kiezen sommige bedrijven er voor om hun verlofregistratie in hun tijdregistratie te verwerken.

Verlofregistratie in de Kelio software

Met een tijdregistratiesysteem, waarin ook verlofregistratie is opgenomen, hebben werknemers de mogelijkheid om hun verlof aan te vragen via hetzelfde systeem als waar hun uren in worden geregistreerd. Ook het verwerken van de verlofaanvraag gaat via datzelfde systeem, en het wordt real time aangepast in de planning. Dit zorgt voor transparantie binnen het bedrijf, en scheelt tijd en gedoe voor werknemer en werkgever.

Kelio biedt software voor vele vlakken van het bedrijfsleven. Zo bieden we systemen voor tijdregistratie, maar ook voor toegangscontrole en het maken van planningen. De Kelio software is een voorbeeld van een tijdregistratiesysteem waarin onder andere ook verlofregistratie mogelijk is.

De voordelen van verlofregistratie in uw tijdregistratie

Gemak en tijdbesparing voor werknemer en werkgever

Het werken met een digitale verlofregistratie in het tijdregistratiesysteem biedt gemak en tijdbesparing. Er is geen gedoe met papier en het handmatig invoeren in de planning.

Medewerkers kunnen hun aanvraag simpelweg via hun computer of smartphone indienen en de juiste reden aangeven. Ze blijven op de hoogte van de status van de aanvraag, en de wijziging wordt na goedkeuring real time veranderd in de planning. Zo kan een aanvraag ook sneller worden behandeld, en is de wijziging ook sneller zichtbaar voor de rest van het team.

Managers hoeven geen papieren briefjes meer te verwerken, en kunnen aanvragen eerlijk beoordelen, door een totaaloverzicht van de verlofplanning. Zo kunnen ze ook rekening houden met de nodige bezetting.

In de software kunnen wet- en regelgeving worden opgenomen

In de Kelio software wordt er rekening gehouden met geldende wet- en regelgeving. Dit kunnen de regels zijn van de geldende cao voor uw bedrijf, maar ook landelijke wet- en regelgeving, en regels op bedrijfsniveau, zoals deadlines voor het aanvragen van verlof. Er kan ook rekening worden gehouden met uw bedrijfsstructuur.

Real time zichtbaar gemaakt in de planning/aanwezigheid

Goedgekeurde verlofaanvragen worden meteen zichtbaar in de planning. Zo kan iedereen rekening houden met verlofperiodes van werknemers. Ook biedt de software een overzicht van interne en externe werkbezoeken. Dit zorgt voor transparantie, en het bespaart ook tijd. Medewerkers hoeven namelijk minder te overleggen over hun planning en beschikbare tijd, ze kunnen simpelweg de planning raadplegen. Daarnaast kan de afwezigheid ook automatisch worden doorgegeven aan de urenregistratie, waardoor ook weer tijd wordt bespaard.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een tijdregistratiesysteem voor uw bedrijf?
Of wilt u systemen koppelen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

NEEM CONTACT OP

Blog delen