Toegangscontrole

Toegangscontrole

Toegangssysteem met druppel: overzichtelijk en veilig

Het geldt voor elk bedrijf: niet iedereen mag zomaar toegang krijgen tot uw bedrijfspand. Om de toegang voor zowel medewerkers als bezoekers te reguleren, zijn er verschillende manieren om uw bedrijfspand te beveiligen. Eén van die methoden is een toegangssysteem met druppel. In dit blog gaan we in op wat dit systeem is en hoe het voor uw organisatie werkt.

Er zijn verschillende redenen om personen middels een elektronisch toegangssysteem toegang te verlenen tot uw bedrijfspand. Bijvoorbeeld zodat bezoekers niet vrij het terrein op kunnen stappen. Ook houdt u overzicht op waar medewerkers zich in het pand bevinden. Tegenwoordig zijn er elektronische toegangssystemen op de markt die deze toegang eenvoudig reguleren. Maar hoe werken de verschillende soorten elektrische toegangssystemen? En welke voordelen geeft het gebruik van zo’n systeem voor uw organisatie? Dat bespreken we in dit blog.

De voordelen van online aanwezigheidsregistratie

Aanwezigheidsregistratie wordt door bedrijven toegepast om inzichtelijk te maken welke medewerkers op de werkvloer aanwezig zijn. Het in- en uitklokken middels een digitale prikklok draagt bij aan een sluitende aanwezigheidsregistratie. Zo heeft u online op één plek zicht op wie er aan het werk is en waar de medewerkers zich bevinden. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van online aanwezigheidsregistratie. Hier zitten 5 grote voordelen aan.

Volledige veiligheid en controle via toegangscontrole

Veiligheid staat voor veel bedrijven hoog op de prioriteitenlijst. U wilt met uw bedrijf veiligheid garanderen voor bijvoorbeeld uw medewerkers, apparatuur en informatie. Een goed toegangscontrolesysteem is daarom van belang.

Waar moet een goede toegangscontrole aan voldoen?

Voor bedrijven waarvan het pand groter is dan één ruimte, kan het soms een uitdaging zijn om bij te houden wie er aanwezig zijn. Deze uitdaging wordt groter naarmate u over meer ruimtes, verdiepingen of zelfs panden beschikt. Om die reden maken veel bedrijven gebruik van een systeem voor toegangscontrole. Daarmee is het mogelijk om bij te houden wie er binnen zijn en om te reguleren wie wanneer toegang wordt verschaft tot een bepaalde ruimte.

Een inkloksysteem voor uw personeel

Bij veel organisaties komen er op een gemiddelde dag heel wat bezoekers in het bedrijfspand. Denk hierbij niet alleen aan medewerkers en klanten maar ook aan leveranciers, monteurs, partners, postbezorgers of andere bezoekers. Hoe houdt u toezicht op alle mensen die aanwezig zijn in het pand? In ons vorige blog zijn we ingegaan op de werking van een toegangscontrolesysteem. In dit blog zullen we het meer specifiek hebben over bezoekersregistratie.

Een inkloksysteem voor uw personeel

U wilt natuurlijk dat uw medewerkers, klanten en bezoekers zich welkom voelen bij uw bedrijf, maar u wilt niet dat onbevoegden zomaar uw pand binnen kunnen lopen. Daarom maken steeds meer organisaties gebruik van toegangscontrole systemen. Met zo’n systeem is het mogelijk om te regelen wie er wanneer toegang heeft tot een bepaald pand of een bepaalde ruimte.

Alle blogs