• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Toegangssysteem met druppel: overzichtelijk en veilig
Toegangssysteem met druppel: overzichtelijk en veilig

Het geldt voor elk bedrijf: niet iedereen mag zomaar toegang krijgen tot uw bedrijfspand. Om de toegang voor zowel medewerkers als bezoekers te reguleren, zijn er verschillende manieren om uw bedrijfspand te beveiligen. Eén van die methoden is een toegangssysteem met druppel. In dit blog gaan we in op wat dit systeem is en hoe het voor uw organisatie werkt.

Wat is een toegangssysteem met druppel

Toegangscontrole komt in verschillende vormen en maten. De meest bekende is de toegangslezer. In het systeem stelt u de ruimten in die alleen toegankelijk zijn voor bevoegde personen. De druppel werkt daarbij als digitale sleutel, die medewerkers langs de toegangslezer houden om toegang te krijgen tot het bedrijfspand, magazijn of specifieke vergaderruimte. Op elk moment van de dag zijn deze toegangsnormen aan te passen.

Hoe werkt het elektronische toegangssysteem

Een toegangssysteem met een druppel werkt op basis van drie componenten:

 • Toegangslezer aan een terminal
 • Druppel, tag of pasje
 • Software

De terminal heeft een kaartlezer die de druppels, die ook tags worden genoemd, leest. Het toegangssysteem werkt in combinatie met de terminal. De druppel, die ook in de vorm van een pasje komt, hoeft alleen maar voor de toegangslezer te worden gehouden, waarna de deur opent. Dit werkt op basis van het RFID slot (Radio Frequency IDentification). Doormiddel van de RFID code die dit slot verschaft, wordt er informatie in de druppel opgeslagen. Deze informatie bepaalt de toegang.

De Kelio Security software is het verbindingsmiddel tussen de druppels en de kaartlezer. In de software stelt u per persoon een unieke druppel in. In dit systeem voegt u ook locaties toe waar deze medewerker toegang tot heeft en eventueel op welke tijden deze toegang door het systeem verschaft wordt.

Druppel biedt veilige toegang

Elke toegangssleutel biedt natuurlijk risico’s. Maar de druppel biedt extra veiligheid. Wat gebeurt er als een medewerker de druppel kwijtraakt of een oud-medewerker de tag niet inlevert? In de software schakelt u de toegang voor deze unieke ID met één klik uit, zodat u ervan verzekerd bent dat de verloren druppel geen toegang meer verleent tot uw bedrijfslocaties.

Inzicht in digitale sleutelbossen

Door te kiezen voor een toegangssysteem met druppel in combinatie met de software, heeft u live inzicht in welke medewerkers in bezit zijn van de digitale sleutelbossen. U hoeft niet meer apart bij te houden wie in bezit is van hoeveel en welke sleutels. Elke medewerker of bezoeker krijgt één druppel, die toegang kan geven tot één of meerdere locaties. En deze houdt u zelf bij in het online systeem.

Voordelen van het elektronische toegangssysteem

Naast extra beveiliging en inzicht in welke medewerkers beschikken over toegang tot welke bedrijfslocaties, heeft de druppel meer voordelen voor uw organisatie. Hieronder zetten we ze voor u op een rij:

 • Met één klik toegang toewijzen of afwijzen : Dit kan zowel virtueel, online als offline. Ook voor bezoekers of leveranciers kunt gemakkelijk druppels op maat instellen.
 • Eén unieke druppel per medewerker : Druppels zijn een duurzame oplossing voor uw bedrijf. U hoeft niet telkens nieuwe sleutels bij te maken. De druppels zijn ook eenvoudig te hergebruiken, door ze in de software opnieuw aan een uniek ID te koppelen.
 • Toegang live af te stemmen op locatie en tijd : Op elk moment kunt u toegang verschaffen via het online systeem. Dit kunt u zowel per locatie doen, als ook per tijdstip of dagdeel. Bezoekers die vergeten de tag in te leveren, kunnen dan niet later nog eens terugkeren.
 • Inzicht in de directe aanwezigheid van medewerkers : Een bijkomend voordeel van de druppel, is dat de software registreert welke medewerkers zich waar in uw bedrijfspand of op uw bedrijfslocatie bevinden. Zo weet u zowel wie er aan het werk zijn, als ook waar de medewerkers op dat moment zijn. Dit is efficiënt bij calamiteiten als brand of een ontruiming.

Voor welke organisatie is het druppelsysteem geschikt?

Het toegangssysteem met druppel kan voor elke organisatie een oplossing zijn. Met name bedrijven die een wisselend personeelsbestand hebben, is de druppel ten opzichte van losse sleutels een beveiligd toegangssysteem. Maar ook voor bedrijven met een vast personeelsbestand, waarvan niet elke medewerker toegang heeft tot alle locaties. Of kenmerkt uw organisatie zich met ploegendiensten? Ook dan is het druppelsysteem een overzichtelijke oplossing. Denk daarnaast ook aan:

 • (Gedeelde) Kantoorgebouwen
 • Bedrijfsverzamelgebouwen
 • Fabriekslocaties

Toegangssysteem met de druppel van Kelio

Kelio heeft meer dan 30 jaar ervaring in toegangsvraagstukken. U krijgt bij ons naast het gewenste toegangssysteem voor uw bedrijfspand, ook terminals die passen bij de huisstijl van uw organisatie.

De terminals van Kelio zijn veelzijdig en werken als een modern kloksysteem. De functies van een kloksysteem bestaan naast toegangscontrole, ook uit:

 • Kelio Planning voor personeelsadministratie
 • Kelio Tijdregistratie om alle gewerkte uren te registreren
 • Mijn Kelio waar medewerkers verlof kunnen aanvragen
 • Kelio Bezoekers om bezoekers gastvrij te ontvangen
 • Orderregistratie om gestroomlijnd de activiteiten van medewerkers te beheren

Ben u geïnteresseerd in de veelzijdige toegangsterminal met druppel? Of wilt u weten hoe de toegang afgestemd wordt op uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Blog delen