• Home
  • Kennis
  • Blog
  • Volledige veiligheid en controle via toegangscontrole
Volledige veiligheid en controle via toegangscontrole

Veiligheid staat voor veel bedrijven hoog op de prioriteitenlijst. U wilt met uw bedrijf veiligheid garanderen voor bijvoorbeeld uw medewerkers, apparatuur en informatie. Een goed toegangscontrolesysteem is daarom van belang.

Het belang van veiligheid en controle

Bij veel bedrijven komen er, normaal gesproken, dagelijks veel mensen over de vloer. Denk aan werknemers, maar ook leveranciers, partners en andere bezoekers. Om veiligheid te garanderen is het goed om hier zicht op te hebben. Voor bedrijven met één of enkele ruimtes is dat vaak nog goed te doen, maar voor grotere bedrijven kan deze binnenloop best een uitdaging vormen. Want hoe weet u wie er allemaal binnen kunnen komen of binnen zijn? Veel bedrijven werken daarom met een toegangscontrolesysteem, waardoor de toegang wordt beheerd door een systeem. Onze Kelio Security software is een voorbeeld van zo’n systeem.

Een veilig toegangscontrolesysteem

Een toegangscontrole systeem werkt met software en kaartlezers om mensen toegang te verschaffen of te weigeren. Dan kan bijvoorbeeld met pasjes of codes. Als een werknemer zijn of haar pasje scant, herkent het systeem het pasje en de bijbehorende gebruiker. Op basis daarvan kan toegang worden gegeven. Het systeem kan simpelweg werken met ‘toegang’ en ‘geen toegang’, maar het kan ook uitgebreider worden ingesteld, waardoor er bijvoorbeeld toegang kan worden gegeven binnen bepaalde tijden, of tot een beperkt aantal ruimtes van het pand.

Alle acties worden geregistreerd in het systeem. Zo kunt u terugzien wie er op welk tijdstip toegang hebben gekregen, maar ook wanneer personen zijn geweigerd. Ook kunt u gedurende de dag precies zien wie er binnen zijn, en eventueel ook in welke ruimtes zij zich bevinden. Dat laatste kan bijvoorbeeld ingesteld worden voor specifieke ruimtes, zoals een beveiligd archief of vergaderruimtes die gereserveerd kunnen worden. Zo weet u zeker dat daar alleen personen komen die daarvoor bevoegd zijn.

Met een app op uw telefoon of tablet kunt u gegevens van het systeem inzien. Deze kennis kan ook handig zijn op het moment dat er brand uitbreekt of dat er om een andere reden geëvacueerd moet worden. U kunt precies bijhouden wie er op zo’n moment binnen zijn. Ook kunt u instellen dat u een melding krijgt als er iets geks gebeurt. Daarbij kunt u denken aan het moment dat iemand ’s nachts of in het weekend om toegang vraagt.

Kelio Security toegangscontrole

De Kelio Security software is een voorbeeld van een veilig toegangscontrolesysteem, die u aan de hand van uw wensen kunt afstellen op een manier die bij uw bedrijf past.

Zo kunt u er naast deuren bijvoorbeeld ook voor kiezen om de slagboom van uw parkeerplaats aan het systeem toe te voegen. En u kunt kiezen of u alleen bij de ingang de toegang wil controleren, of bijvoorbeeld ook voor bepaalde ruimtes waar alleen specifieke personen naar binnen mogen.

Verder kunt u de software eventueel koppelen met andere software waar u mee werkt. Als u de software bijvoorbeeld koppelt met de personeelsadministratie, dan hoeft u niet opnieuw allerlei gebruikers toe te voegen. Die kunnen simpelweg worden geïmporteerd. Het is dan mogelijk om personeel binnen een bepaald tijdsslot toegang te geven. Ook kunnen werknemers dan bijvoorbeeld met datzelfde systeem ruimtes reserveren. Ook kunt u het systeem koppelen aan het Kelio tijdregistratiesysteem.

De Kelio software is makkelijk te beheren via een app voor uw telefoon of tablet. Daar kunt u op bijhouden wie er allemaal binnen zijn geweest en wanneer toegang is geweigerd. Maar u kunt er ook op afstand deuren mee openen, voor bijvoorbeeld leveranciers of bezoekers.

Om ook de veiligheid van bezoekers en leveranciers of partners te garanderen, biedt Kelio ook de module Kelio Bezoekers. Daarmee kunt u bezoekers eenvoudig registreren en welkom heten bij uw bedrijf.

Denkt u na over toegangscontrole? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden en de software van Kelio?
Neem gerust contact met ons op.
We krijgen graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

NEEM CONTACT OP

Blog delen