Hoe werkt een toegangscontrolesysteem?

U wilt natuurlijk dat uw medewerkers, klanten en bezoekers zich welkom voelen bij uw bedrijf, maar u wilt niet dat onbevoegden zomaar uw pand binnen kunnen lopen. Daarom maken steeds meer organisaties gebruik van toegangscontrole systemen. Met zo’n systeem is het mogelijk om te regelen wie er wanneer toegang heeft tot een bepaald pand of een bepaalde ruimte.

Hoe werkt een toegangscontrolesysteem?

Met een toegangscontrolesysteem kunnen alleen personen in een pand naar binnen als ze daar toestemming voor hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van een code, een sleutelhanger of bedrijfsbadges. Zodra iemand op die manier toestemming vraagt om bijvoorbeeld een deur te openen, bepaalt het systeem of die persoon op dat tijdstip toegang heeft tot de betreffende locatie. Is dat het geval, dan verleent het systeem de persoon toegang.

Iedereen die op deze manier het bedrijfspand binnenkomt, wordt geregistreerd. Dat doet het systeem doordat de badge of code is gekoppeld aan een persoon. Zo is het dus ook mogelijk om later in het systeem terug te zien wie er op een bepaald moment in het pand aanwezig was. Ook kunt u alle gebeurtenissen in het systeem terugzien, zoals geweigerde toegangen.

Als er eens iets afwijkends gebeurt, wordt u op de hoogte gesteld. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er iemand in het weekend of ’s nachts om toegang vraagt. Maar u kunt bijvoorbeeld ook meldingen instellen voor als er een raam open staat of als het brand- of inbraakalarm wordt geactiveerd. Deze meldingen kunnen via de mail of sms worden verstuurd.

Tegenwoordig zijn er uitgebreide mogelijkheden om een toegangscontrolesysteem te beheren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de smartphone op afstand deuren te openen of iemand toegang tot het pand te verschaffen. De software van Kelio, een toegangscontrolesysteem, werkt bijvoorbeeld door middel van daarvoor bestemde software.

Kelio toegangssoftware

De software van Kelio kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken van uw organisatie. Zo kunt u bepalen of het systeem alleen voor de buitendeur moet werken, of ook voor bijvoorbeeld vergaderruimtes en slagbomen.

Het systeem maakt daarbij gebruik van toegangslezers die bij uw situatie passen en de software kan worden gekoppeld aan bijvoorbeeld alarmsystemen, het systeem voor brandontruiming en het personeelssysteem.

Door de koppeling aan het personeelssysteem kunt u de toegangscontrole bijvoorbeeld ook koppelen aan werkroosters van uw personeel. Op die manier kunt u ze ook automatisch binnen bepaalde tijden toegang verschaffen of de toegang uitzettend tijdens verlof of in het weekend.

Verder kunt u met de software weergaven maken van de verschillende ruimtes in uw bedrijf, zodat u een real-time overzicht heeft van alle ruimtes, deuren en slagbomen. Zo kunt u eenvoudig personen tellen of de aanwezigheidsgeschiedenis bekijken. Met de module Kelio Bezoekers kunt u tevens ook uw bezoekers moeiteloos registreren.

Denkt u dat het gebruikersgemak en de veiligheid van een toegangscontrolesysteem wel iets voor uw organisatie zou kunnen zijn? 
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of de mogelijkheden voor uw bedrijf.

NEEM CONTACT OP

Similar blog

Toegangssysteem met druppel: overzichtelijk en veilig

Het geldt voor elk bedrijf: niet iedereen mag zomaar toegang krijgen tot uw bedrijfspand. Om de toegang voor zowel medewerkers als bezoekers te reguleren, zijn er verschillende manieren om uw bedrijfspand te beveiligen. Eén van die methoden is een toegangssysteem met druppel. In dit blog gaan we in op wat dit systeem is en hoe het voor uw organisatie werkt.

Hoe werkt een elektronisch toegangssysteem?

Er zijn verschillende redenen om personen middels een elektronisch toegangssysteem toegang te verlenen tot uw bedrijfspand. Bijvoorbeeld zodat bezoekers niet vrij het terrein op kunnen stappen. Ook houdt u overzicht op waar medewerkers zich in het pand bevinden. Tegenwoordig zijn er elektronische toegangssystemen op de markt die deze toegang eenvoudig reguleren. Maar hoe werken de verschillende soorten elektrische toegangssystemen? En welke voordelen geeft het gebruik van zo’n systeem voor uw organisatie? Dat bespreken we in dit blog.

De voordelen van online aanwezigheidsregistratie

Aanwezigheidsregistratie wordt door bedrijven toegepast om inzichtelijk te maken welke medewerkers op de werkvloer aanwezig zijn. Het in- en uitklokken middels een digitale prikklok draagt bij aan een sluitende aanwezigheidsregistratie. Zo heeft u online op één plek zicht op wie er aan het werk is en waar de medewerkers zich bevinden. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van online aanwezigheidsregistratie. Hier zitten 5 grote voordelen aan.