• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Waar moet een goede toegangscontrole aan voldoen?
Waar moet een goede toegangscontrole aan voldoen?

Voor bedrijven waarvan het pand groter is dan één ruimte, kan het soms een uitdaging zijn om bij te houden wie er aanwezig zijn. Deze uitdaging wordt groter naarmate u over meer ruimtes, verdiepingen of zelfs panden beschikt. Om die reden maken veel bedrijven gebruik van een systeem voor toegangscontrole. Daarmee is het mogelijk om bij te houden wie er binnen zijn en om te reguleren wie wanneer toegang wordt verschaft tot een bepaalde ruimte.

Hoe werkt een toegangscontrolesysteem

Een toegangscontrolesysteem werkt door middel van daarvoor bestemde software. Door die software kunnen alleen personen het pand of een ruimte betreden als ze daar toestemming voor hebben in het systeem. Verder kan het systeem ook bijhouden wie er wanneer is binnengekomen, wie er op een bepaald moment binnen zijn en wanneer er toegang is geweigerd.

Waar moet een goed toegangscontrolesysteem aan voldoen?

 • Het kunnen openen van deuren
  Een toegangscontrolesysteem moet in elk geval, geheel logisch, deuren kunnen openen of juist dicht laten. Daarvoor is het nodig dat het systeem medewerkers kan identificeren. Verder moet een systeem ook een mogelijkheid bieden om partners, leveranciers of bezoekers toegang te verschaffen, wanneer deze personen niet in het systeem staan. Dit kan bijvoorbeeld door middel de Kelio Visio X7 terminal of het aanbieden van een gepersonaliseerde badge.
 • Geldende wet- en regelgeving
  Het is noodzakelijk dat een toegangscontrolesysteem voldoet aan de geldende wetten en regels, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), of specifieke regels binnen bepaalde sectoren.
 • Registratie
  Het systeem moet kunnen bijhouden wie er aanwezig zijn, wie er binnen zijn geweest en wie recht op toegang hebben.
 • Uw eisen
  Naast de bovenstaande punten ligt de keuze voor wat het systeem moet kunnen bij u. Zo kunt u bijvoorbeeld bepaalde locaties van camerabewaking voorzien, de snelheid van de doorgang regelen of op afstand een deur openen. Verder wilt u de software misschien koppelen aan andere systemen waar u mee werkt.

Op basis van uw eisen, kunt u kiezen voor een bepaalde leverancier van de software van een toegangscontrolesysteem. Kelio is een voorbeeld van zo’n leverancier.

Kelio Security

Kelio biedt voor de toegangscontrole van uw bedrijf een betrouwbaar en compleet softwaresysteem, dat u volledig naar eigen wens in uw bedrijf kan implementeren, zodat het helemaal bij uw bedrijf past. De software is geschikt voor organisaties van elke omvang en in alle sectoren, ongeacht hun veiligheidsuitdagingen.

Kelio biedt uiteraard de mogelijkheid om deuren te openen of dicht te houden, om bij te houden wie er aanwezig zijn en om deuren op afstand te openen met een daarvoor bestemde applicatie. Maar de software van Kelio biedt u ook de mogelijkheid om verder volledig zelf te kiezen wat het systeem moet kunnen. De volgende zaken zijn een greep uit de mogelijkheden van de Kelio Security software:

 • Koppeling aan andere systemen
  Kelio Security is te koppelen aan andere systemen, bijvoorbeeld aan Kelio Tijdregistratie. Door die koppeling kunt u automatisch de uren van uw medewerkers laten bijhouden.
 • Het werken met roosters, zones en specifieke bevoegdheden
  U kunt de software laten werken met zones in uw bedrijf, roosters van medewerkers en specifieke bevoegdheden. Daarmee hebben personen bijvoorbeeld alleen binnen hun werktijden toegang tot ruimtes, of als ze daar op basis van hun bevoegdheden recht op hebben. U kunt er ook voor kiezen om medewerkers de mogelijkheid te geven om ruimtes te reserveren.
 • Meldingen
  U kunt meldingen ontvangen over ongewenste toegangsgebeurtenissen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat u een mailtje krijgt als er een raam is opengelaten, of als er een ongebruikelijke opening van een deur heeft plaatsgevonden.

Denkt u dat een toegangscontrolesysteem iets voor uw organisatie zou kunnen zijn? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Neem gerust contact met ons op!

NEEM CONTACT OP

Blog delen