• Home
  • Kennis
  • Blog
  • De voordelen van de digitale prikklok in uw organisatie
De voordelen van goede tijdregistratie

Om na te kunnen gaan wanneer een werknemer op het werk is gearriveerd en weer vetrokken is, gebruikten organisaties een prikklok. De informatie werd geregistreerd op de prikkaart, middels de prikklok. Het was een gemakkelijke manier om de werktijden van werknemers bij te houden en in te zien. Deze manier van aan- en afwezigheid controleren is een ouderwetse manier van controle.

Al jaren is er echter een goede vervanger: de digitale prikklok. In de meeste gevallen is zo’n digitale prikklok veel meer dan de prikklok zoals we die kennen. De digitale prikklok biedt vele voordelen, zo heeft u meer gemak en biedt het een beter over- en inzicht. Het beperkt de kosten en is minder gevoelig voor fouten.

Digitale prikklok

De digitale prikklok, ook wel de tijdregistratiesoftware, registreert veel meer dan de aan- en afwezigheid van uw werknemers. De software kan u helpen tijd te besparen en u het werk te vergemakkelijken zodat u zich kunt focussen op kerntaken.

Zo zijn er tegenwoordige verschillende opties om tijdregistratie vast te leggen, dit kan bijvoorbeeld met een bedrijfsbadge op een boekingsterminal of door in te klokken met een virtuele terminal.

De digitale prikklok is geen controle meer maar veel meer: het wordt ingezet als effectieve managementtool.

Tijdregistratiesysteem: de digitale prikklok van nu

Tijdregistratiesoftware is de software die wordt gebruikt door iedereen binnen de organisatie. Niet alleen werknemers, maar ook leidinggevenden en bezoekers maken gebruik van de software. Het is daarom van groot belang om geschikte software te kiezen. Iedere organisatie heeft haar eigen bedrijfsprocessen en -werkwijzen.

Onze Kelio software is modulair en multifunctioneel voor het maken van een planning en de digitale prikklok: ook wel tijdregistratie. Geheel aangepast op uw behoeften. Door de voortdurende ontwikkeling en het tal van configureerbare functies vereenvoudigt de software de dagelijkse werkzaamheden van de HR-afdeling en uw leidinggevenden.

Multifunctionele software

Naast het ouderwets registreren van werktijden, ook wel de digitale prikklok functie in de software, biedt de Kelio software veel meer:

  • Personeelsadministratie: het administratieve beheer van werknemers, verzamelt in één systeem. Het biedt overzicht van de loopbaan met de daarbij behoren vaardigheden en trainingen.
  • Roosterplanning: hét hulpmiddel om geoptimaliseerde planning te realiseren, ook automatisch.
  • Tijdregistratie: inzicht in de gewerkte en gerealiseerde uren, pauzes, en ziekte.
  • Verlofregistratie: registratie en inzicht in de afwezigheden, wat voor soort dan ook.
  • Orderregistratie: inzicht in de gewerkte uren per klant, activiteit en project.
  • Mijn Kelio: de persoonlijke omgeving van uw medewerkers. Zo krijgen ze inzicht in hun resultaten, hun planning en kunnen ze gemakkelijk verlofaanvragen doen.
  • Import/export van gegevens: Kelio biedt tal van rapportage, ook af te stemmen op uw voorkeur. Daarnaast zijn er integratiemogelijkheden met externe informatiesystemen.

Bent u benieuwd welke Kelio modules we bieden, geheel afgestemd op uw situatie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!

NEEM CONTACT OP

Blog delen