Een inkloksysteem voor uw personeel

In 2020 heeft het Europees Hof van Justitie besloten dat alle Europese bedrijven een systeem moeten inzetten voor de urenregistratie van hun werknemers. In Nederland moesten de arbeidstijden sowieso al worden vastgelegd, maar het is maar de vraag of dat overal al gebeurt met een objectief, betrouwbaar en toegankelijk systeem, zoals het Hof dat voorschrijft.
Hoe kunt u als werkgever nou zorgen voor een goede manier van urenregistratie? Wanneer u te maken heeft met onregelmatige werktijden, ploegendiensten en gewissel tussen werknemers, kan dat nog knap lastig zijn. Veel werknemers maken daarom gebruik van een inkloksysteem. Zo’n systeem voldoet aan de criteria voor het betrouwbaar bijhouden van de uren van werknemers.

Wat is een inkloksysteem?

Met een inkloksysteem worden de gewerkte uren van medewerkers automatisch geregistreerd. Hierdoor is het mogelijk om een betrouwbare tijd- en urenregistratie op te zetten. Ook kan er tijd worden bespaard, doordat het bijvoorbeeld gekoppeld kan worden aan een administratief systeem voor het uitbetalen van de uren.

Hoe gebruikt u een inkloksysteem?

Een medewerker klokt in op het moment dat hij begint met werken. Dat kan bijvoorbeeld met een pasje, een badge of een code. Tijdens de pauze en aan het eind van een werkdag wordt er uitgeklokt. Zo houdt het systeem de gewerkte uren per medewerker bij. Op deze manier kunnen medewerkers uitbetaald krijgen voor wat ze ook daadwerkelijk hebben gewerkt. Daarnaast ontstaat er een overzicht van medewerkers en hun gewerkte uren.

De Kelio software voorziet in tal van behoeften als het gaat om tijdregistratie. De software kan zich met verschillende modules aanpassen aan uw wensen, en kan meegroeien in de toekomst. Daarnaast voldoet de software aan alle vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo worden de gegevens van uw medewerkers veilig verwerkt.

De voordelen van een inkloksysteem

  • Transparantie
    Een inkloksysteem is een transparante manier om uren te registreren. Er is precies te zien wie er wanneer aan het werk was en wat er is gedaan. Daardoor kunnen discussies tussen werknemer en werkgever over de gewerkte uren worden voorkomen.
  • Snelheid en gemak 
    Een inkloksysteem scheelt tijd, doordat er geen uren meer hoeven worden ingevuld. Dit gaat allemaal automatisch. Daarnaast is het weinig moeite om elke dag in- en uit te klokken.
  • Nauwkeurig inzicht in urenverdeling 
    Met een inkloksysteem kunt u makkelijk inzicht krijgen in de gewerkte uren. Zo kunt u zien of de verhouding in uren tussen medewerkers klopt en wat personen aan overuren, nachtdiensten en bijvoorbeeld verlof besteden. Zo krijgt u ook inzicht in afwijkingen. Dit inzicht in uren kunt u ook gebruiken voor toekomstige planningen, of voor het maken van ureninschattingen voor bepaalde projecten.

Urenregistratiesoftware van Kelio

Lijkt een inkloksysteem voor uw personeel wel wat voor u? Dan helpt Kelio u graag verder. Elk bedrijf is natuurlijk anders. Het heeft een bepaalde structuur, eigen cao’s of bedrijfsregels. We passen de software graag aan, zodat het volledig aansluit bij uw bedrijf en ontwikkelingen.

Naast inkloksystemen kunt u ook bij ons terecht voor urenregistratie, personeelsdossier en roosterplanningen. 
Neem dan gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Similar blog

De urenstaat in Excel: hoe efficiënt is dat nog?

Excel is nog altijd een veelgebruikte oplossing voor het maken, analyseren en beheren van de urenstaat. Timesheets in het Excel bestand zijn al tientallen jaren een vast onderdeel van bedrijven om het urencriterium te monitoren. In de Excel sheet wordt vastgelegd hoe en wanneer het personeel hun tijd besteedt.

Daarnaast zijn er veel nieuwe tools op de markt voor het bijhouden van gewerkte uren. De vraag die veel bedrijven daarom moeten stellen is of Excel in de snel veranderende bedrijfsomgeving van vandaag nog een efficiënte manier is om de planning van het personeel te beheren. In deze blogpost bekijken we daarom het alternatief voor de urenstaat in Excel.

Uren berekenen? Zo doet u dat

Het bijhouden van gewerkte uren kan uitdagend en tijdrovend zijn, het is daarom belangrijk dat u over de juiste tools beschikt. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd in de dag is om alle gewerkte uren van uw werknemers te berekenen. In dit blog geven we daarom waardevolle tips over hoe u het berekenen van uren zo soepel en moeiteloos mogelijk laat stroomlijnen.

Verlofregistratie moderne tijd: de snipperdag en de ADV-dag voorbij

We kennen de begrippen allemaal wel. Vooral de doorgewinterde werknemers: de snipperdag en ADV-dag. Om uitkomst te bieden aan personeel dat onverwacht een dag vrij nodig had, of besloot om in de zomer elke vrijdag vrij te nemen, waren deze dagen de uitkomst. Maar in deze tijd werken we flexibel. De 40-urige werkweek is allang niet meer de standaard. En dus sterven de snipperdagen uit. Hoe zit dit? En hoe registreren we toch de vrije dagen? In dit blog leggen we er alles over uit.