• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Een inkloksysteem voor uw personeel
Een inkloksysteem voor uw personeel

In 2020 heeft het Europees Hof van Justitie besloten dat alle Europese bedrijven een systeem moeten inzetten voor de urenregistratie van hun werknemers. In Nederland moesten de arbeidstijden sowieso al worden vastgelegd, maar het is maar de vraag of dat overal al gebeurt met een objectief, betrouwbaar en toegankelijk systeem, zoals het Hof dat voorschrijft.
Hoe kunt u als werkgever nou zorgen voor een goede manier van urenregistratie? Wanneer u te maken heeft met onregelmatige werktijden, ploegendiensten en gewissel tussen werknemers, kan dat nog knap lastig zijn. Veel werknemers maken daarom gebruik van een inkloksysteem. Zo’n systeem voldoet aan de criteria voor het betrouwbaar bijhouden van de uren van werknemers.

Wat is een inkloksysteem?

Met een inkloksysteem worden de gewerkte uren van medewerkers automatisch geregistreerd. Hierdoor is het mogelijk om een betrouwbare tijd- en urenregistratie op te zetten. Ook kan er tijd worden bespaard, doordat het bijvoorbeeld gekoppeld kan worden aan een administratief systeem voor het uitbetalen van de uren.

Hoe gebruikt u een inkloksysteem?

Een medewerker klokt in op het moment dat hij begint met werken. Dat kan bijvoorbeeld met een pasje, een badge of een code. Tijdens de pauze en aan het eind van een werkdag wordt er uitgeklokt. Zo houdt het systeem de gewerkte uren per medewerker bij. Op deze manier kunnen medewerkers uitbetaald krijgen voor wat ze ook daadwerkelijk hebben gewerkt. Daarnaast ontstaat er een overzicht van medewerkers en hun gewerkte uren.

De Kelio software voorziet in tal van behoeften als het gaat om tijdregistratie. De software kan zich met verschillende modules aanpassen aan uw wensen, en kan meegroeien in de toekomst. Daarnaast voldoet de software aan alle vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo worden de gegevens van uw medewerkers veilig verwerkt.

De voordelen van een inkloksysteem

 • Transparantie
  Een inkloksysteem is een transparante manier om uren te registreren. Er is precies te zien wie er wanneer aan het werk was en wat er is gedaan. Daardoor kunnen discussies tussen werknemer en werkgever over de gewerkte uren worden voorkomen.
 • Snelheid en gemak
  Een inkloksysteem scheelt tijd, doordat er geen uren meer hoeven worden ingevuld. Dit gaat allemaal automatisch. Daarnaast is het weinig moeite om elke dag in- en uit te klokken.
 • Nauwkeurig inzicht in urenverdeling
  Met een inkloksysteem kunt u makkelijk inzicht krijgen in de gewerkte uren. Zo kunt u zien of de verhouding in uren tussen medewerkers klopt en wat personen aan overuren, nachtdiensten en bijvoorbeeld verlof besteden. Zo krijgt u ook inzicht in afwijkingen. Dit inzicht in uren kunt u ook gebruiken voor toekomstige planningen, of voor het maken van ureninschattingen voor bepaalde projecten.

Urenregistratiesoftware van Kelio

Lijkt een inkloksysteem voor uw personeel wel wat voor u? Dan helpt Kelio u graag verder. Elk bedrijf is natuurlijk anders. Het heeft een bepaalde structuur, eigen cao’s of bedrijfsregels. We passen de software graag aan, zodat het volledig aansluit bij uw bedrijf en ontwikkelingen.

Naast inkloksystemen kunt u ook bij ons terecht voor urenregistratie, personeelsdossier en roosterplanningen.
Neem dan gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Blog delen