• Home
 • Kennis
 • Blog
 • Tijdschrijven is nog steeds essentieel voor elke organisatie
Tijdschrijven is nog steeds essentieel voor elke organisatie

Het bijhouden van gewerkte uren is in elk bedrijf weer anders georganiseerd. In sommige bedrijven worden geen uren bijgehouden, maar bijvoorbeeld gewoon werkdagen van 9 tot 5 gerekend. In andere bedrijven worden de uren juist nauwkeurig bijgehouden, inclusief een rapportage van wat er gedaan is in die uren. Maar waarom is tijdschrijven belangrijk? En wat is voor uw bedrijf de beste manier om dat te doen?

Het belang van tijdschrijven

Om de volgende redenen is het van belang om gewerkte uren bij te houden:

 • Inzicht in tijdsbesteding
  Door werknemers hun uren te laten bijhouden, kunt u uiteindelijk beter inschatten hoeveel tijd er aan verschillende werkzaamheden wordt besteed. Dit zorgt ervoor dat u voor toekomstige projecten beter kan inschatten hoeveel tijd het gaat kosten en in welke werkzaamheden die tijd gaat zitten. Daarnaast krijgt u automatisch inzicht in zaken binnen uw bedrijf waar misschien extra aandacht voor nodig is. Misschien wordt er aan bepaalde zaken te weinig aandacht besteed, of duren ze juist onnodig lang, waardoor ze misschien beter geautomatiseerd kunnen worden.
 • Inzicht in de voortgang van projecten en werkzaamheden
  Naast inzicht in de werkzaamheden en tijden, biedt tijdschrijven ook inzicht in de voortgang van projecten. Zo kunt u inzien met welk onderdeel van projecten werknemers bezig zijn. Op basis daarvan kunt u inschatten hoe lang het ongeveer nog gaat duren en waar misschien hulp bij nodig is.
 • Inzicht in winstgevendheid
  Door het bijhouden van uren, krijgt u zicht op de verhouding tussen de gewerkte uren en de vooraf berekende uren voor een project. Zo kunt u in de gaten houden of de inkomsten kloppen met het aantal uren dat er aan een project wordt gewerkt.
 • Verantwoording afleggen aan klanten en partners
  Als u voor klanten aan het werk bent, is het wel zo netjes om te laten zien waar u daadwerkelijk mee bezig bent geweest, en hoeveel tijd daarin heeft gezeten. Door het bijhouden van uren bent u transparant tegenover klanten en partners.

Op wat voor manieren kan tijdschrijven?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om werknemers hun tijden te laten schrijven. Het is belangrijk om na te gaan wat het beste bij uw bedrijf past. Zo werken sommige bedrijven het liefst nog op papier, maar veelal wordt er gekozen voor een digitale optie. Hierbij kunt u denken van een simpel Excel of Word document tot een uitgebreide online tool. Software voor tijdschrijven maakt het mogelijk dat er op een simpele, maar nauwkeurige manier uren voor een bepaalde taak of medewerker worden geregistreerd. Een voorbeeld is de tijdregistratiesoftware van Kelio.

Tijdregistratiesoftware van Kelio

Kelio biedt tijdregistratiesoftware voor alle organisatietypen, ongeacht de branche. Deze online software kan volledig aan uw bedrijfswensen worden aangepast. Een voordeel van de software is dat de uren vanaf alle gewenste locaties kunnen worden ingevoerd, en eventueel automatisch kunnen worden doorgegeven aan een uitbetaalsysteem. Dat scheelt enorm veel tijd. Wel blijft het natuurlijk mogelijk om de uren te checken.

Naast software voor tijdregistratie, biedt Kelio ook software voor onder andere toegangscontrole en bezoekersregistratie.

Bent u benieuwd wat Kelio voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem gerust contact op! We bespreken graag uw wensen.

NEEM CONTACT OP

Blog delen